logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa przełącznik speaker A/B w amplitunerach?

Michal_O 11 Kwi 2005 20:01 6510 6
REKLAMA
  • #1 1396564
    Michal_O
    Poziom 15  
    Ocena: 43
    Witam,

Jak działa (co to jest) funkcja:
    przelacznik speaker A, speaker B w amplitunerach???

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam,
    Michał.
  • REKLAMA
  • #2 1396616
    dlugi666
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Z tyłu masz możliwość podłączenia dwóch zestawów kolumn A i B.(razem 4 kolumn)
    Przełącznikiem wybierasz który zestaw kolumn używasz A, B lub obydwa.
    W zestawach 5.1 dotyczy to kolumn frontowych.
  • REKLAMA
  • #3 1396624
    markartv
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    przełoncznik spakier A spakie B to wybór pary głośników albo dwa zestaw A albo dwa zestaw B albo zestaw A+B
  • REKLAMA
  • #4 1397178
    Michal_O
    Poziom 15  
    Jest to amplituner kina domowego Pioneer VSX-D514-S. Możliwość podłączenia 5 kolumn.

Co więc oznacza w jego opisie:
    Speaker A/B -> A only. ???

Czy można podłaczyć 2 kolumny (STEREO) a pozostałe wyjścia zostaną wyłączone - chodzi mi tu o słuchanie radia (sygnał STEREO a więc 2 kanały) i muzyki z CD podobnie (sygnał STEREO a więc 2 kanały).

Jaką zaletę na niezależne przełaczanie "Speaker A/B" ???

Pozdrawiam,
    Michał.
  • REKLAMA
  • #5 1397346
    markartv
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    www.pioneer-eur.com/eur/product_ detail.jsp?pr
    oduct
    napewno masz instrukcię trudno się wypowiadać na temat podłonczenia tego amplitunera masz linka a na wyszukiwarce znajdziesz znacznie więcej , ja z mojego doświadczenia wiem tylko tyle że każda firma opis robi pod siebie niestety pozostaje dokładne przeczytanie instrukcji i myślę że się wyjaśni pozdrawiam M.
  • #6 1399705
    dlugi666
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Michal_O napisał:
    Co więc oznacza w jego opisie:
    Speaker A/B -> A only. ???

że można połączyć tylko jeden zestaw kolumn

Michal_O napisał:
    Czy można podłaczyć 2 kolumny (STEREO) a pozostałe wyjścia zostaną wyłączone - chodzi mi tu o słuchanie radia (sygnał STEREO a więc 2 kanały) i muzyki z CD podobnie (sygnał STEREO a więc 2 kanały).

tak

Michal_O napisał:
    Jaką zaletę na niezależne przełaczanie "Speaker A/B" ???

Np nagłośnienie dwóch pomieszcżeń /w sprzęcie wysokiej klasy nawet innymi żródłami dżwięku/
  • #7 1979010
    Michal_O
    Poziom 15  
    Dziękuję za odpowiedzi. Temat zakończony.

Pozdrawiam,
    Michał.

Podsumowanie tematu

✨ Przełącznik Speaker A/B w amplitunerach umożliwia podłączenie i wybór pomiędzy dwoma zestawami kolumn głośnikowych (A i B), zazwyczaj do 4 kolumn łącznie. Użytkownik może wybrać zestaw A, zestaw B lub oba jednocześnie, co pozwala na obsługę nagłośnienia w dwóch pomieszczeniach lub różnych konfiguracjach dźwięku. W systemach 5.1 funkcja ta dotyczy głównie kolumn frontowych. W modelu Pioneer VSX-D514-S, który obsługuje do 5 kolumn, opcja "Speaker A/B -> A only" oznacza możliwość słuchania tylko jednego zestawu kolumn (np. stereo) przy wyłączonych pozostałych wyjściach, co jest przydatne podczas odsłuchu radia lub muzyki z CD w trybie stereo. Funkcja ta pozwala na niezależne przełączanie między zestawami głośników, co zwiększa elastyczność użytkowania amplitunera w różnych warunkach odsłuchowych. Szczegółowe informacje i specyfikacje najlepiej znaleźć w instrukcji obsługi danego modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA