logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 305e5a a6-3420m - Jak przywrócić system recovery jednej partycji?

kotlet68 24 Kwi 2014 12:55 1950 6
REKLAMA
  • #1 13538292
    kotlet68
    Poziom 8  
    Witam, posiadam Samsung 305e5a a6-3420m .
    Laptopa mam od 1,5 roku i zaczął mulić (z różnych powodów). W każdym bądź razie muszę przywrócić system z Samsung Recovery Solution 5.
    Są do wyboru dwie opcje z przywracania - uproszczone i całkowite.
    Uproszczone nic nie daje, przywraca pliki Windows, ale komp dalej muli.
    Zostało tylko całkowite , które usuwa wszystko i przywraca kompa do stanu początkowego.
    Na komputerze posiadam, dużo rzeczy których mi szkoda, filmy, zdjęcia, gry itp. Z tego co się orientuje komputer ma dysk 750GB , tylko nie wiem czy 2 dyski , czy jeden podzielony na dwie partycje? W każdym bądź razie, jest szansa , przerzucić wszystko potrzebne na jeden dysk/partycje, a ten drugi odtworzyć z recovery solution, żeby nie usunęło reszty plików z drugiego dysku/partycji?

Jestem zielony w tym temacie, prosze o odp, Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 13538306
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    kotlet68 napisał:
    wszystko potrzebne na jeden dysk/partycje, a ten drugi odtworzyć z recovery solution, żeby nie usunęło reszty plików z drugiego dysku/partycji?
    Całkowita przywraca wszystko do ustawień fabrycznych, łącznie z partycjami więc wszystko przepadnie. Wrzuci kolega screena z Crystal Disc Info i z zarządzania dyskami to się zoriętujemy dokładnie
    kotlet68 napisał:
    orientuje komputer ma dysk 750GB , tylko nie wiem czy 2 dyski , czy jeden podzielony na dwie partycje?

Panel Sterowania --> Narzędzia Administracyjne --> Zarządzanie komputerem--> Magazyn- Zarządzanie dyskami
  • REKLAMA
  • #3 13538408
    kotlet68
    Poziom 8  
    Zrobiłem screeny
    Załączniki:
    • IMG_1477.JPG (248.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • IMG_1477_-_Kopia.JPG (204.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 13538451
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    Zrzut z Crystal Disc Info to może by tak w całości dać?!

Przed wykonaniem recovery musisz zrobić kopię ważnych plików na płyty, inny dysk (dysk nie partycje!) czy pendrive.
    kotlet68 napisał:
    Laptopa mam od 1,5 roku i zaczął mulić (z różnych powodów). W każdym bądź razie muszę przywrócić system z Samsung Recovery Solution 5.

Po co odrazu system na nowo stawiać, nie lepiej go doprowadzić do ładu bez utraty danych? zazwyczaj się da.
    Tylko najpierw cały zrzut z Crystal Disc Info.
  • REKLAMA
  • #5 13538569
    kotlet68
    Poziom 8  
    Cały raport, myślicie że da rade?
    Załączniki:
    • IMG_1477_-_Kopia.JPG (255.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 13540699
    kotlet68
    Poziom 8  
    Czyli mam rozumieć ze jest jeden dysk i nie da rady nic zrobić?
  • REKLAMA
  • #7 13540718
    turbodiesel
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    1 dysk - 750 giga.

W takim przypadku najlepiej o zakup dysku zewnetrznego np 1 TB i przerzucenie na niego waznych plików. Jak kiedys Twoj dysk "padnie" to stracisz wszystko a warto zrobic kopie na inny dysk.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptopa Samsung 305E5A z procesorem A6-3420M, który zaczyna działać wolno. Chce przywrócić system za pomocą Samsung Recovery Solution 5, ale obawia się utraty danych podczas całkowitego przywracania, które usuwa wszystkie pliki. Użytkownik nie jest pewny, czy ma jeden dysk podzielony na partycje, czy dwa oddzielne dyski. Odpowiedzi sugerują, że całkowite przywracanie usunie wszystkie dane, a zaleca się wykonanie kopii zapasowej ważnych plików na zewnętrzny dysk twardy przed przystąpieniem do procesu. Użytkownik powinien również sprawdzić zarządzanie dyskami, aby lepiej zrozumieć strukturę swojego dysku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA