logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Baotian BTQ49 4T - po zdjęciu blokady strzela z tłumika, brak mocy

cyrulek 24 Kwi 2014 22:25 4551 7
REKLAMA
  • #1 13540190
    cyrulek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam !
    Mam problem ze swoim skuterem, m.in. po rozcięciu tłumika i usunięciu dwóch ścianek wraz z "zawirowywaczem spalin" tłumik został ładnie zaspawany (z końcówką wydechu nic nie robiłem). Po założeniu wydechu do skutera niby wszystko chodziło dobrze , lepiej wkręcał się na obroty itp., lecz gdy przyszło do jazdy próbnej zaczęły się problemy... M.in. tak jakby brakło mocy, strzały z tłumika, dusił się... Nie wiem co robić, dlatego proszę o pomoc. Może jest problem takiego typu że teraz, czyli po usunięciu "blokady" z tłumika ma za duży wydech a za małą dawkę paliwa i powietrza?
    Proszę o pomoc i pozdrawiam.
    Na schemacie narysowałem miejsce przecięcia tłumika i części które zostały zdemontowane.

Baotian BTQ49 4T - po zdjęciu blokady strzela z tłumika, brak mocy

Edytuj
  • REKLAMA
  • #2 13540296
    Włady1
    Poziom 12  
    Zapytaj konstruktora.
  • REKLAMA
  • #3 13540432
    Muciek50
    Poziom 16  
    Ocena: 53
    Tłumik wygląda jak od dwusuwa a Ty piszesz że posiadasz skuter 4t, taki tłumik był oryginalnie czy sam dołożyłeś?
  • #4 13540457
    cyrulek
    Poziom 2  
    Tłumik taki był, i ma nawet tabliczkę z numerem który potwierdza że jest on do tego właśnie silnika .
  • REKLAMA
  • #6 13546129
    cyrulek
    Poziom 2  
    Silnik mam nowy , 80ccm , a tłumik był od 50 , troszkę brakło mocy jak na 80ccm
  • REKLAMA
  • #7 13567138
    krzychu001
    Poziom 16  
    Ocena: 204
    Ewidentnie tłumik z 2T.
  • #8 13567881
    pawel0414
    Poziom 21  
    Ocena: 63
    cyrulek napisał:
    Silnik mam nowy , 80ccm , a tłumik był od 50 , troszkę brakło mocy jak na 80ccm
    Gaźnik zmieniałeś na większy ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik skarży się na problemy ze skuterem Baotian BTQ49 4T po modyfikacji tłumika, polegającej na usunięciu blokady i dwóch ścianek. Po zainstalowaniu zmodyfikowanego tłumika skuter lepiej wkręca się na obroty, ale podczas jazdy występują strzały z tłumika, brak mocy oraz dławienie silnika. Użytkownik zastanawia się, czy problem nie wynika z niewłaściwego dopasowania ilości paliwa i powietrza do większego wydechu. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia konstrukcji tłumika oraz ewentualnej wymiany gaźnika na większy, co może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA