logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niesprawny pendrive Verbatim Store'n'Go - -jest niewidoczny dla systemu

dung_beetle 25 Kwi 2014 16:14 1626 2
REKLAMA
  • #1 13541738
    dung_beetle
    Poziom 2  
    Mam problem jak w temacie a mianowicie, wczoraj kopiowałem ok. 6GB danych na kompie, który dość mocno świruje, bo wszystkie urządzenia instaluje przy każdym uruchomieniu, ale mniejsza z tym. Tak jak w przypadku wszystkiego i teraz instalował sterowniki do pendrive. Wszystko poszło sprawnie zacząłem kopiowanie plików, kiedy doszło do ok. 50% windows wykrył mój pendrive na nowo i chciał go zainstalować. Kliknąłem ok po czym połowa dotychczasowych plików na penie była niedostępna. Po zrobieniu formatowania, nie da się w ogóle na niego wejść. Próbowałem coś zadziałać w AlcorMP_AU698x_100907, ale nawet nie widział tej pamięci. Pendrive użyty może z 10 razy, nie działa na innych komputerach.

ChipGenius:
    Cytat:
    Description: [G:]Urządzenie pamięci masowej USB(USB MEMORY BAR)
    Device Type: Mass Storage Device

Protocal Version: USB 2.00
    Current Speed: High Speed
    Max Current: 100mA

USB Device ID: VID = 090C PID = 3000

Device Vendor: Silicon Motion,Inc.
    Device Name: SM3255AA MEMORY BAR
    Device Revision: 0100

Product Model: USB MEMORY BAR
    Product Revision: 1000

Controller Vendor: SMI
    Controller Part-Number: SM3257ENAA - ISP NONE
    Flash ID code: 98DE9493 - Toshiba - 2CE/Single Channel [MLC] -> Total Capacity = 16GB

P.S. Próbowałem coś znaleźć na flashboot.ru ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem nawet czego tam szukać :|

EDIT: Nie wiem czy to przydatna informacja, czy też nie, ale na boku pamięci jest taki ciąg znaków: AR16G3409013040SML
  • REKLAMA
  • #2 13543039
    dung_beetle
    Poziom 2  
    Udało się! Użyłem smi_mptool_v2.3.92_v1_l0907_3257enaa z flashboot.ru. Nie wiedzieć czemu zaskoczyło dopiero po paru godzinach kiedy zniechęcony niepowodzeniem zostawiłem ten program. Pod wieczór stwierdziłem, że spróbuje jeszcze raz i tym razem się udało ;D

Albert Einstein powiedział: "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów" jak widać to wszystko przez to, że nie żył w dobie komputerów ;]
  • #3 13545220
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3564
    dung_beetle napisał:
    Udało się! Użyłem smi_mptool_v2.3.92_v1_l0907_3257enaa z flashboot.ru.

Radzę teraz odczytać i zachować dane z:
    http://www.antspec.com/usbflashinfo/
    I temat do zamknięcia.
REKLAMA