Mam problem jak w temacie a mianowicie, wczoraj kopiowałem ok. 6GB danych na kompie, który dość mocno świruje, bo wszystkie urządzenia instaluje przy każdym uruchomieniu, ale mniejsza z tym. Tak jak w przypadku wszystkiego i teraz instalował sterowniki do pendrive. Wszystko poszło sprawnie zacząłem kopiowanie plików, kiedy doszło do ok. 50% windows wykrył mój pendrive na nowo i chciał go zainstalować. Kliknąłem ok po czym połowa dotychczasowych plików na penie była niedostępna. Po zrobieniu formatowania, nie da się w ogóle na niego wejść. Próbowałem coś zadziałać w AlcorMP_AU698x_100907, ale nawet nie widział tej pamięci. Pendrive użyty może z 10 razy, nie działa na innych komputerach.
ChipGenius:
P.S. Próbowałem coś znaleźć na flashboot.ru ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem nawet czego tam szukać
EDIT: Nie wiem czy to przydatna informacja, czy też nie, ale na boku pamięci jest taki ciąg znaków: AR16G3409013040SML
ChipGenius:
Cytat:Description: [G:]Urządzenie pamięci masowej USB(USB MEMORY BAR)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 100mA
USB Device ID: VID = 090C PID = 3000
Device Vendor: Silicon Motion,Inc.
Device Name: SM3255AA MEMORY BAR
Device Revision: 0100
Product Model: USB MEMORY BAR
Product Revision: 1000
Controller Vendor: SMI
Controller Part-Number: SM3257ENAA - ISP NONE
Flash ID code: 98DE9493 - Toshiba - 2CE/Single Channel [MLC] -> Total Capacity = 16GB
P.S. Próbowałem coś znaleźć na flashboot.ru ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem nawet czego tam szukać
EDIT: Nie wiem czy to przydatna informacja, czy też nie, ale na boku pamięci jest taki ciąg znaków: AR16G3409013040SML