logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić?

Gothicbaja 25 Kwi 2014 21:32 993 8
REKLAMA
  • #1 13542620
    Gothicbaja
    Poziom 2  
    Witam! Mam następujący problem, pewnego dnia dokupiłem 2GB RAM, wcześniej miałem 1GB... Wszystko chodziło bardzo dobrze, aż do dnia w którym przestał się wczytywać Windows. Jak wyjmę te 2GB to Windows startuje. Próbowałem już podmianę kości itd, nic nie daje. Podczas uruchamiania komputera na ekranie pokazuje mi 3GB i dochodzi do momentu "Trwa uruchamianie systemu windows" i nic.
  • REKLAMA
  • #2 13542777
    elessar87
    Poziom 33  
    Ocena: 88
    Kość była nowa czy z drugiej ręki? Przetestuj każdą z kości bootowalnym Memtestem86+. Po dwa pełne przejścia testu.
  • REKLAMA
  • #3 13542981
    Gothicbaja
    Poziom 2  
    @U.P.

Kostka jak najbardziej nowa, zakupiona w sklepie. Co do Memtestu przeprowadze go jutro i zobacze z jakimi skutkami.
  • #4 13543122
    AnyKey
    Poziom 26  
    Ocena: 33
    Wraz z podaniem wyników testu zamieść resztę informacji dotyczących twojego komputera wraz z marką, modelem i mocą zasilacza oraz ze szczególną uwagą przepisz jakie kości RAM posiadasz, chodzi głównie o taktowania i opóźnienia.
  • REKLAMA
  • #5 13543555
    Gothicbaja
    Poziom 2  
    Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić? Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić? Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić? Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić? Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić? Windows 7 nie uruchamia się po dodaniu 2GB RAM do 1GB - co robić?

Wyżej zamieszczam screeny z danymi mojego komputera, nie ma tam tej kości
    która sprawia problem z uruchomieniem komputera

Co do memtestu86 dochodzi do 76% i przez długo długo nic, lecz już wtedy w zakładce ERRORS liczba sięgnęła 5000000 i cały czas roslo
  • #6 13543594
    SGoneill
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Czyli kość jest na 99% uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #7 13543619
    Gothicbaja
    Poziom 2  
    No to pech.... Nie daje mi spokoju tylko jedno, czy to jest normalne ze jak wloze ta "uszkodza kość" to pokazuje mi normalnie 3K Ramu, dochodzi do uruchamiania systemu i nic.
  • #8 13543681
    SGoneill
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Też tak kiedyś miałem,kość była uszkodzona i następowała zwiecha przy logo windows :(
  • #9 13544093
    elessar87
    Poziom 33  
    Ocena: 88
    Więc wszystko jasne. Jeśli wciąż masz gwarancję na kość to możesz spokojnie ją reklamować. Gdyby w razie sprzedawca chciał robić problemy to pokaż mu zdjęcie zrobione w trakcie testu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchamianiem systemu Windows 7 po dodaniu nowej kości RAM o pojemności 2GB do istniejącej 1GB. Po zainstalowaniu dodatkowej pamięci komputer nie wczytuje systemu, a przy wyjęciu nowej kości Windows startuje normalnie. Użytkownik przeprowadził testy pamięci za pomocą Memtest86+, które wykazały ogromną liczbę błędów, co sugeruje uszkodzenie nowej kości RAM. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że objawy wskazują na uszkodzenie pamięci, a użytkownik powinien rozważyć reklamację, jeśli kość jest na gwarancji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA