logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother MFC 8460 - Jak zlokalizować czujnik podajnika?

szefmaly 26 Kwi 2014 18:49 2073 2
REKLAMA
  • #1 13545038
    szefmaly
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Witam wszystkich,
    może ktoś już miał na warsztacie taki sprzęt i będzie mi w stanie pomóc.
    Urządzenie dostałem z objawem złych wydruków, rozebrałem znalazłem przyczynę, bez skręcania przetestowałem wydruki ok, więc poprosiłem kolegę o złożenie.
    Po złożeniu, drukarka wyświetla komunikat brak podajnika (przeinstaluj podajnik)
    świeci się czerwona dioda ciągłym światłem. Pytałem się czy podczas skręcania coś nie wydarzyło (podobno nic). Rozebrałem ją z kilka razy szukając przyczyny, wszystko wygląda ok, może ktoś wie gdzie jest czujnik podajnika lub na jakiej zasadzie ta drukarka pobiera informację o podajniku?
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13551089
    szefmaly
    Poziom 12  
    Witam ponownie,
    znalazłem przyczynę występowania tego problemu, mianowicie przy rolkach pobierających papier znajdują się dwie chorągiewki które prowadzą do czujników, jeden z nich to czujnik papieru a drugi wygląda na to że jest odpowiedzialny za podajnik. Czujnik raczej jest sprawny gdyż jak poruszam delikatnie rolkami i dźwigniami to drukarka sygnalizuje że jest ok.

I w tym miejscu proszę o pomoc osób które posiadają taką drukarkę lub podobną,
    potrzebuję dobrej jakości zdjęcia tego miejsca, wydaje mi się że czegoś tam brakuje (może sprężyny).
  • #3 13554139
    szefmaly
    Poziom 12  
    znalazłem w pobliżu chorągiewki, miejsce które wygląda jak by miała być tam sprężyna, wstawiłem coś zastępczego, i drukarka ożyła, jeszcze tylko czyszczenie rolek podajnika i drukarka powróciła do życia.
    Zamykam temat.
REKLAMA