logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus C-330 - Podnośnik hydrauliczny zablokowany w pozycji górnej, co robić?

soad79 26 Kwi 2014 18:51 8340 6
REKLAMA
  • #1 13545044
    soad79
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Witam wszystkich,
    mam nietypowy problem z podnośnikiem, a mianowicie podczas prac polowych został w położeniu górnym i nie chce opuścić opaść na dół :(. Suwak rozdzielacza przesuwa się bez oporów ale nic się nie dzieje, nie wiem jak to ugryźć od czego zacząć. Jeśli ktoś miał podobną sytuację proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13545961
    pylos
    Poziom 31  
    Ocena: 433
    Rozdzielacz do przejrzenia,jeśli czujesz się na siłach zrób to sam,to jest dość prosta konstrukcja.
  • REKLAMA
  • #3 13551349
    soad79
    Poziom 9  
    OK, postaram się to rozebrać sam i zobaczyć co tam się dzieje.
    Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do tego dziwnego przypadku.
  • #4 13553345
    pylos
    Poziom 31  
    Ocena: 433
    Możesz od razu powymieniać kulki zaworów i oringi.
  • REKLAMA
  • #5 13594914
    soad79
    Poziom 9  
    Wczoraj poluzowałem wszystkie śruby rozdzielacza i wszędzie olej cieknie. Próba podniesienia spowodowała że słychać pracującą pompę ale opuścić na dół dalej nie chce tak jak by mechanicznie coś blokowało. Nie robiłem jeszcze nic z filtrem a olej też niestety do wymiany, jeśli jeszcze ktoś ma jakieś sugestie to poproszę :)
  • REKLAMA
  • #6 13750577
    denis lubie
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Może go coś zablokowało albo odpływ oleju zatkany i nie leci powrotem.
  • #7 14180026
    darekba
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam

Jak mogę sprawdzić ciśnienie przy takim rozdzielaczu???

Którą śrubą regulować ciśnienie??

Dodano po 2 [minuty]:

Ursus C-330 - Podnośnik hydrauliczny zablokowany w pozycji górnej, co robić?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z podnośnikiem hydraulicznym w ciągniku Ursus C-330, który utknął w pozycji górnej i nie chce opaść. Po wstępnej diagnozie, sugerowane są kontrole rozdzielacza hydraulicznego oraz wymiana kulek zaworów i oringów. Użytkownik zauważył wycieki oleju po poluzowaniu śrub rozdzielacza, a pompa działa, ale podnośnik nadal nie opada, co może sugerować mechaniczne zablokowanie lub zatykanie odpływu oleju. Pojawiły się również pytania dotyczące regulacji ciśnienia w rozdzielaczu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA