logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus C-360 - Podnośnik podnosi na wysokich obrotach silnika

Józek 40 17 Sie 2019 14:50 2928 8
REKLAMA
  • #1 18120131
    Józek 40
    Poziom 2  
    Witam . Mam problem z podnośnikiem w mojej c 360 , otóż . Podnośnik podnosi (talerzowe) tylko na wyższych obrotach silnika a przyczepę z ładunkiem 5 t wywraca przy 800 obrotach . Czyli jakby pompa była ok . Gdzie szukać przyczyny ?
  • REKLAMA
  • #2 18121275
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 321
    Witam.
    Sprawdz jakie cisnienie panuje na wyjściu hydrauliki zewnętrznej.
  • #3 18121292
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 841
    Zużyty siłownik podnośnika i zapewne rozdzielacz do regeneracji.
  • REKLAMA
  • #4 18122243
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Sniezynka napisał:
    Zużyty siłownik podnośnika i zapewne rozdzielacz do regeneracji.

i olej w skrzyni także do wymiany bo zapewnę nie wymieniany wieki.
  • #5 18122304
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 841
    To może i filtry się wyczyści tak przy okazji, moim zdaniem to nasuwa się samo przez sie że materiały eksploatacyjne należy wymienić.
  • REKLAMA
  • #6 18127738
    Józek 40
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany . Nowa pompa i działa jak należy
  • #8 18135131
    Józek 40
    Poziom 2  
    Tak właśnie było oring był walnięty i olej uciekał otworem w obudowie pompy , wymiana oringu nie pomogła . Też znajomy w sklepie powiedział że pompa mogła dostać sztycha i nie będzie działała jak należy .

Dodano po 10 [minuty]:

A taka ciekawostka . Po zalozeniu nowej pompy i całodniowej pracy w polu . Nagle podnośnik nie chciał opuścić , kombinowałem na różne sposoby każda wajcha od podnośnika . Po kilku minutach opuściła i nie chciała podnieść . Jak już podniosła to zjechałem do domu zdjelem górną pokrywę i niby wszystko w porządku . Mechanizm ok , na wszelki wypadek przemylem benzyna rozdzielacz i wszystko wokół łącznie z filtrem . Złożyłem i działa już kilka dni . Zastanawiam się co było przyczyną , opiłek metalu w układzie czy co ?
  • REKLAMA
  • #9 18141559
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Józek 40 napisał:
    Zastanawiam się co było przyczyną , opiłek metalu w układzie czy co ?

Możliwe ale jeśli op[iłek to musiał się tam jakoś dostać. Coś ewidentnie się sypie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z podnośnikiem w ciągniku Ursus C-360, który działał poprawnie tylko przy wysokich obrotach silnika, a przy niskich nie był w stanie podnieść ładunku. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ciśnienia hydrauliki, wymianę oleju oraz filtrów, a także regenerację siłownika i rozdzielacza. Po wymianie pompy problem został rozwiązany, jednak pojawiły się nowe trudności z opuszczaniem podnośnika, które ostatecznie ustąpiły po czyszczeniu rozdzielacza. Użytkownik zastanawiał się nad przyczyną problemów, sugerując możliwość obecności opiłków metalu w układzie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA