logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Eagle] Ocena pierwszego projektu PCB - prośba o opinie i sugestie

bukrain 27 Kwi 2014 10:03 1707 4
REKLAMA
  • #1 13546557
    bukrain
    Poziom 2  
    Witam.
    Stworzyłem swój pierwszy projekt PCB w Eaglu, jako że pierwszy raz robiłem coś takiego, chciałbym prosić, żeby ktoś rzucił na to okiem. Będę wdzięczny jeśli ktoś poświęci chwilę i spojrzy na PCB. Wklejam również całość do otwarcia w Eaglu.

[Eagle] Ocena pierwszego projektu PCB - prośba o opinie i sugestie [Eagle] Ocena pierwszego projektu PCB - prośba o opinie i sugestie
    Załączniki:
    • lf.rar (943.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13547634
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13548163
    bukrain
    Poziom 2  
    Płytki mają być jednostronne. Poprawiłem główną płytkę. Zdaję sobie sprawę, że ścieżek nie powinno się prowadzić pod elementami, ale wydaje mi się, że np.: pod sterownikami silników nie dało się tego uniknąć lub pod czujnikami. Natomiast usunąłem prawie wszystkie ścieżki spod atmegi (prawie, bo jedna pozostała), również spod kwarca przemieściłem ścieżkę i powiększyłem przelotki.
    Oto poprawiona wersja: [Eagle] Ocena pierwszego projektu PCB - prośba o opinie i sugestie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13548629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13551876
    bukrain
    Poziom 2  
    Wielkie dzięki za pomoc. Płytka po Twoich poprawkach wygląda lepiej i co mnie najbardziej cieszy jest mniej zworek. Posiedzę jeszcze trochę nad płytkami i tak jak napisałeś zrobię poprawki typu wyrównanie szerokości ścieżek. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
REKLAMA