Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdiseasekowalski napisał:Co to znaczy przekierować wg Ciebie?
Bo, np zaznaczasz wszystkie i wybierasz <b.przekaż, podajesz adres na gmailu i wiadomości są przekazywane. To o to Ci chodziło?
Czy może raczej żeby gmail pobrał z serwera pop innego dostawcy?
Czy co? Wyraź się precyzyjniej.
tzok napisał:GMail to usługa poczty elektronicznej wraz z interfejsem webowym (webmail), natomiast Outlook Express to klient poczty elektronicznej - można go używać do pobierana i wysyłania poczty w zastępstwie klienta webowego, również do kont pocztowych GMail. Outlook Express domyślnie, dla kont POP3, po pobraniu wiadomości na dysk komputera usuwa je z serwera pocztowego. Konta POP3/SMTP nie umożliwiają przesłania tak pobranych wiadomości ponownie na serwer. Konto GMail można jednak skonfigurować jako konto IMAP (trzeba włączyć obsługę IMAP w konfiguracji webmail) w Outlook Express i być może wtedy uda się przenieść pobrane wiadomości z innych kont do skrzynki odbiorczej IMAP GMail z poziomu Outlook Expressa.
mrshow4 napisał:Jedyne co musisz zmienić w Outlooku to to, aby pozostawiał na serwerze kopie pobranych wiadomości. Chyba, że ta skrzynka w Outlooku, to inna skrzynka niż ta na GMailu. W takim układzie musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.Mam na mysli to ,że na Outlooku mam skrzynke założona gdzie beda przychodzily do mnie wiadomosci ale nie chce odczytywac ich tam tylko chce aby odrazu przychodzily na skrzynke Gmail
Cytat:musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.
tzok napisał:mrshow4 napisał:Jedyne co musisz zmienić w Outlooku to to, aby pozostawiał na serwerze kopie pobranych wiadomości. Chyba, że ta skrzynka w Outlooku, to inna skrzynka niż ta na GMailu. W takim układzie musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.Mam na mysli to ,że na Outlooku mam skrzynke założona gdzie beda przychodzily do mnie wiadomosci ale nie chce odczytywac ich tam tylko chce aby odrazu przychodzily na skrzynke Gmail
swiercm napisał:Dodatkowo, jeśli nie chcesz, by Outlook automatycznie pobierał wiadomości z gmail'a, musisz odznaczyć opcję:
Narzędzia -> konta -> konto gmail -> uwzględnij to konto przy odbieraniu i synchronizacji
![]()
Jeśli chcesz konfigurować skrzynkę gmail, by była odbierana przez Outlook'a, musisz skorzystać z:
http://www.outlook.pl/konfiguracja-pop3-outlook-express/245/
Tam masz wszystko ładnie wyjaśnione jak i co w Outlook ustawić, by albo odbierać wiadomości, albo ich nie odbierać.
diseasekowalski napisał:Tak ob konta należa do mnie najlepiej jak by mi ktos podeslal krok po kroku jak to zrobic bo naprawde mnie to irytuje podpisalem w duza firma kontrakt gdzie mi zalozyli moje konto e mail na outlooku ,a ja chce aby wszytskie wiadomosci wpadajace tam byly odrazu na gmailuOba konta należą do Ciebie?
iagre napisał:Najpierw poczytaj sobie w internecie na tematy takie jak „serwer poczty”, „klient poczty”, POP3, SMTP, IMAP. To jest niezbędne do zrozumienia tego problemu!
Prawdopodobno rozwiązanie twojego problemu jest tu https://support.google.com/mail/answer/164640?hl=pl&ctx=mail
mrshow4 napisał:ale tutaj przekazywane wiadomosci z innej poczty
mrshow4 napisał:innej poczty na poczte gmail sa tylko przekazywane 30 dni