logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekierowac wszystkie wiadomosci e-mail z Outlook Express na gmaila ?

mrshow4 29 Kwi 2014 18:44 8670 15
REKLAMA
  • #1 13554367
    mrshow4
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Witam serdecznie jesli ktos wie jak to zrobic prosze o pomoc Pozdrawiam

Jak przekierować wszystkie wiadomosci z Jak przekierowac wszystkie wiadomosci e-mail z Outlook Express na gmaila ?

Na

• REKLAMA
  • #2 13555198
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Co to znaczy przekierować wg Ciebie?

Bo, np zaznaczasz wszystkie i wybierasz <b.przekaż, podajesz adres na gmailu i wiadomości są przekazywane. To o to Ci chodziło?

Czy może raczej żeby gmail pobrał z serwera pop innego dostawcy?

Czy co? Wyraź się precyzyjniej.
  • REKLAMA
  • #3 13555315
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6529
    GMail to usługa poczty elektronicznej wraz z interfejsem webowym (webmail), natomiast Outlook Express to klient poczty elektronicznej - można go używać do pobierana i wysyłania poczty w zastępstwie klienta webowego, również do kont pocztowych GMail. Outlook Express domyślnie, dla kont POP3, po pobraniu wiadomości na dysk komputera usuwa je z serwera pocztowego. Konta POP3/SMTP nie umożliwiają przesłania tak pobranych wiadomości ponownie na serwer. Konto GMail można jednak skonfigurować jako konto IMAP (trzeba włączyć obsługę IMAP w konfiguracji webmail) w Outlook Express i być może wtedy uda się przenieść pobrane wiadomości z innych kont do skrzynki odbiorczej IMAP GMail z poziomu Outlook Expressa.
  • REKLAMA
  • #4 13556417
    mrshow4
    Poziom 9  
    diseasekowalski napisał:
    Co to znaczy przekierować wg Ciebie?

Bo, np zaznaczasz wszystkie i wybierasz <b.przekaż, podajesz adres na gmailu i wiadomości są przekazywane. To o to Ci chodziło?

Czy może raczej żeby gmail pobrał z serwera pop innego dostawcy?

Czy co? Wyraź się precyzyjniej.

Mam na mysli to ,że na Outlooku mam skrzynke założona gdzie beda przychodzily do mnie wiadomosci ale nie chce odczytywac ich tam tylko chce aby odrazu przychodzily na skrzynke Gmail

Dodano po 1 [minuty]:

tzok napisał:
    GMail to usługa poczty elektronicznej wraz z interfejsem webowym (webmail), natomiast Outlook Express to klient poczty elektronicznej - można go używać do pobierana i wysyłania poczty w zastępstwie klienta webowego, również do kont pocztowych GMail. Outlook Express domyślnie, dla kont POP3, po pobraniu wiadomości na dysk komputera usuwa je z serwera pocztowego. Konta POP3/SMTP nie umożliwiają przesłania tak pobranych wiadomości ponownie na serwer. Konto GMail można jednak skonfigurować jako konto IMAP (trzeba włączyć obsługę IMAP w konfiguracji webmail) w Outlook Express i być może wtedy uda się przenieść pobrane wiadomości z innych kont do skrzynki odbiorczej IMAP GMail z poziomu Outlook Expressa.

dla mnie to niestety czarna magia ;/
  • #5 13556429
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10450
    W takim wypadku musisz poprosic kogos o pomoc, kto ustawi to za Ciebie.
  • REKLAMA
  • #6 13557210
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6529
    mrshow4 napisał:
    Mam na mysli to ,że na Outlooku mam skrzynke założona gdzie beda przychodzily do mnie wiadomosci ale nie chce odczytywac ich tam tylko chce aby odrazu przychodzily na skrzynke Gmail
    Jedyne co musisz zmienić w Outlooku to to, aby pozostawiał na serwerze kopie pobranych wiadomości. Chyba, że ta skrzynka w Outlooku, to inna skrzynka niż ta na GMailu. W takim układzie musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.
  • #7 13558587
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Cytat:
    musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.

Tak właśnie musisz zrobić :D
    Ale jako, że nie masz pojęcia co i jak, poproś kogoś kto ma pojęcie Autorze Tematu.
  • #8 13561913
    mrshow4
    Poziom 9  
    tzok napisał:
    mrshow4 napisał:
    Jedyne co musisz zmienić w Outlooku to to, aby pozostawiał na serwerze kopie pobranych wiadomości. Chyba, że ta skrzynka w Outlooku, to inna skrzynka niż ta na GMailu. W takim układzie musisz sobie podpiąć to konto które masz skonfigurowane w Outlooku pod GMaila.

tak to sa inne skrzynki z innym adresem
  • #9 13561942
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Dodatkowo, jeśli nie chcesz, by Outlook automatycznie pobierał wiadomości z gmail'a, musisz odznaczyć opcję:

Narzędzia -> konta -> konto gmail -> uwzględnij to konto przy odbieraniu i synchronizacji

Jeśli chcesz konfigurować skrzynkę gmail, by była odbierana przez Outlook'a, musisz skorzystać z:
    http://www.outlook.pl/konfiguracja-pop3-outlook-express/245/

Tam masz wszystko ładnie wyjaśnione jak i co w Outlook ustawić, by albo odbierać wiadomości, albo ich nie odbierać.;)
  • #10 13566283
    mrshow4
    Poziom 9  
    swiercm napisał:
    Dodatkowo, jeśli nie chcesz, by Outlook automatycznie pobierał wiadomości z gmail'a, musisz odznaczyć opcję:

Narzędzia -> konta -> konto gmail -> uwzględnij to konto przy odbieraniu i synchronizacji

Jeśli chcesz konfigurować skrzynkę gmail, by była odbierana przez Outlook'a, musisz skorzystać z:
    http://www.outlook.pl/konfiguracja-pop3-outlook-express/245/

Tam masz wszystko ładnie wyjaśnione jak i co w Outlook ustawić, by albo odbierać wiadomości, albo ich nie odbierać.;)

Wszystko fajnie ,ale ja potrzebuje instrukcji jak zrobic aby z poczty Outlook przychodzace tam wiadomosci odrazu automatycznie trafialy na skrzynke Gmail do dam ze to sa dwie rozne skrzynki o innym adresie
  • #11 13566310
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    To tak nie działa.
    Jeśli tak chcesz, to możesz przekierować na serwerach kont, na których masz skrzynki, automatyczne przekierowanie na gmail'a.

Wyjaśnienie dlaczego tak jest, już masz wyjaśnione wyżej.
  • #12 13566570
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Oba konta należą do Ciebie?
  • #13 13578279
    mrshow4
    Poziom 9  
    diseasekowalski napisał:
    Oba konta należą do Ciebie?
    Tak ob konta należa do mnie najlepiej jak by mi ktos podeslal krok po kroku jak to zrobic bo naprawde mnie to irytuje podpisalem w duza firma kontrakt gdzie mi zalozyli moje konto e mail na outlooku ,a ja chce aby wszytskie wiadomosci wpadajace tam byly odrazu na gmailu
  • #15 13583104
    mrshow4
    Poziom 9  
    iagre napisał:
    Najpierw poczytaj sobie w internecie na tematy takie jak „serwer poczty”, „klient poczty”, POP3, SMTP, IMAP. To jest niezbędne do zrozumienia tego problemu!

Prawdopodobno rozwiązanie twojego problemu jest tu https://support.google.com/mail/answer/164640?hl=pl&ctx=mail

wszystko fajnie ,ale tutaj przekazywane wiadomosci z innej poczty na poczte gmail sa tylko przekazywane 30 dni
  • #16 13583725
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    mrshow4 napisał:
    ale tutaj przekazywane wiadomosci z innej poczty

Chyba nie zrozumiałeś tego co tam napisane. To nie jest przekazywanie poczty z innego serwera ale pobieranie za pomocą GMAILa - GMAIL w tym przypadku działa jak klient POP3. Przekazywanie i pobieranie to nie to samo.
    mrshow4 napisał:
    innej poczty na poczte gmail sa tylko przekazywane 30 dni

GMAIL sam pobiera tą pocztę tylko (niestety) 30 dni, ale tam wyraźnie napisano że jeśli chcesz mieć przez GMAILa dostęp do poczty z konta na innym serwerze to na tym innym koncie musisz sobie ustawić automatyczne przekierowanie (lub przekazywanie) poczty dalej. Więc jaki problem skonfigurować to inne konto do przekazywania lub przekierowania poczty?

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

P.S.:
    Trochę niedokładnie czytałem... Tam jest rozwiązanie twojego problemu. Zobacz: Opcja 2: import starych e-maili i otrzymywanie nowych ze starego konta

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak przekierować wszystkie wiadomości e-mail z Outlook Express na konto Gmail. Odpowiedzi wskazują, że Outlook Express, jako klient poczty, domyślnie pobiera wiadomości z serwera POP3, co może prowadzić do ich usunięcia z serwera. Aby wiadomości były dostępne na Gmailu, użytkownik powinien skonfigurować konto Gmail jako IMAP w Outlook Express, co pozwoli na synchronizację wiadomości. Alternatywnie, można ustawić automatyczne przekierowanie wiadomości na serwerze, z którego korzysta Outlook. Wskazówki obejmują również konieczność pozostawienia kopii wiadomości na serwerze oraz wyłączenie opcji synchronizacji konta Gmail w Outlook, jeśli nie chce się, aby Outlook pobierał wiadomości z Gmaila.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA