logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L9 P760 - LG L9 P760 - Po wymianie dotyku nie można się dodzwonić.

Fantao 30 Kwi 2014 09:37 5616 6
REKLAMA
  • #1 13556009
    Fantao
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Witam!
    W związku z uszkodzeniem dotyku w telefonie LG L9 P760 wymieniałem go na nowy. Po wymianie wszystko wydawało się być OK, aż do czasu gdy znajomi zaczęli się mnie dopytywać dlaczego nie można się do mnie dodzwonić.
    Wygląda to tak, że z tego telefonu można bez problemu wykonywać połączenia, wysyłać sms'y i korzystać z internetu i dopóki z niego korzystam i ekran jest aktywny to można się też do mnie normalnie dodzwonić. Po wygaszeniu ekranu i odczekaniu chwili, na telefon nie można się już dodzwonić i nie dochodzą też sms'y.
    Rozbierałem go ponownie i wszystkie wtyczki leżą poprawnie w swoich gniazdach. Poprawiłem również styki anten, żeby lepiej stykały. Karta SIM też nie jest problemem bo na innej było to samo (podkładałem nawet kawałek papierka żeby lepiej docisnąć kartę do styków). Dodam, że zasięg jest pełny tylko zauważyłem, że czasem znika na sekundę do zera po czym znowu jest pełny.
    Ręce mi opadły i nie mam pomysłu co może być przyczyną dziwnego zachowania tego telefonu tym bardziej, że jak ekran jest włączony to wszystko działa.
    Może ma ktoś jakiś pomysł :?:

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13558773
    patrykGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Dotyk oryginalny czy "oryginalny z allegro" ??
  • REKLAMA
  • #3 13561585
    Fantao
    Poziom 9  
    Dotyk z allegro za 65zł więc na pewno nieoryginalny.
  • REKLAMA
  • #4 13561665
    stachu_22
    Poziom 17  
    Ocena: 66
    Weź kolego jeszcze raz go otwórz, wypnij ekran i wsadź kartę sim bez kodu pin. Odpal telefon, odczekaj jakiś czas i zobacz czy się dodzwonisz. Będziesz wtedy wiedział czy to usterka przez tandetny dotyk czy może po drodze, przy wymianie coś się zepsuło, że jak telefon się usypia to traci zasięg.
  • REKLAMA
  • #5 13597710
    Fantao
    Poziom 9  
    Poza tym, że na telefon nie można się dodzwonić doszedł jeszcze problem znacznie wyższego niż normalnie zużycia energii. Bateria ładowana wieczorem, rano była już pusta i to przy wyłączonych wszystkich opcjach (GPS, WiFi, Przesył danych itp.).
    Próbowałem wkładać inne karty SIM oraz przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych ale problemy dalej występowały.
    Włożyłem więc kartę bez kodu PIN i odpiąłem panel dotykowy zgodnie z radą i... bateria trzyma jak dawniej oraz dodzwonić można się bez problemu.
    Czyli faktycznie nowy dotyk był bardzo kiepskiej jakości.
    Jaki dotyk radzilibyście kupić? Bo to, że kupię drogi nie znaczy, że będzie oryginalny albo chociaż dobrej jakości. Czy warto szukać na allegro czy lepiej gdzie indziej?

Pozdrawiam!
  • #7 13756175
    Fantao
    Poziom 9  
    Po wymianie dotyku na oryginalny wszystko zaczęło działać jak należy.
    Dziękuję i pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telefonem LG L9 P760 po wymianie dotyku, polegający na braku możliwości odbierania połączeń i SMS-ów po wygaszeniu ekranu. Po dalszej diagnostyce okazało się, że nowy dotyk był niskiej jakości, co prowadziło do nadmiernego zużycia energii. Po wymianie na oryginalny dotyk problem został rozwiązany, a telefon działał prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA