logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L9 P760 - Telefon nie włącza się po uszkodzeniu płyty głównej i ekranu

Sniegos 16 Lut 2015 20:57 2691 3
REKLAMA
  • #1 14445912
    Sniegos
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam mały problem. Chodzi o to, że siostra stłukła dotyk w telefonie i przy okazji z nerwów naruszyła telefon kluczem :P Po tym incydencie telefon działa, ale nie ładował się, wyłączył się i do chwili obecnej nie można go odpalić. Niestety nie mam innej możliwości naładowania baterii, oraz nie mam innej baterii żeby cokolwiek sprawdzić. Rozbierając go zauważyłem mały ubytek na płycie głównej, oraz wypadł mi mały element jakiegoś układu. Wszystko pokazałem na zdjęciach w załączniku.

Czy możliwe jest to, że przez te uszkodzenia telefon nie chce się ładować i nie włącza się ?
    Załączniki:
    • LG L9 P760 - Telefon nie włącza się po uszkodzeniu płyty głównej i ekranu WP_20150216_002.jpg (653.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • LG L9 P760 - Telefon nie włącza się po uszkodzeniu płyty głównej i ekranu WP_20150216_001.jpg (456.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14446655
    szyba20
    Poziom 19  
    Ocena: 39
    Witam
    Bez Stacji na gorące powietrze i tak tego nie wlutujesz poza tym nie ma na co tego lutować albo mi się tak wydaje.. (niech się wypowie ktoś bardziej obeznany)
    Na pewno to było od uderzenia w ekranik a nie wyrwałeś tego śrubokrętem przy rozbieraniu ?

Ok teraz rozumiem siostra rozbiła ekranik i udało jej się uszkodzić płytę w telefonie ?
  • REKLAMA
  • #3 14446716
    Sniegos
    Poziom 2  
    Nie tyle co uszkodziła go przy rozbicie, ale po upadku telefonu tak się zdenerwowała, że od razu chciała go otwierać jakimś kluczem. To prawdopodobnie spowodowało taką usterkę. Tylko po 1 nie wiem skąd jest ten element, a po 2 myślę że brak ładowania telefonu (albo włączania się) spowodowany raczej jest usterką na zdjęciu 001 - zniszczeniu tego małego układu między taśmą wyświetlacza a aparatu.
  • #4 14448730
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    W tym telefonie jest zapewne uszkodzonych więcej elementów niż sam dotyk i to co pokazałeś na zdjęciu. Widzę jeszcze wyrwane 2 rezystory, ten układ który opisujesz i ten który wypadł z telefonu.
    A co oprócz tego wypadło? Tego nikt nie wie, dopiero po obejrzeniu płyty, uzupełnieniu braków można się dowiedzieć czy uda się odratować.
    Patrząc jeszcze na potłuczony dotyk - pewnie niewiele drożej byłoby zakupić sprawny telefon niż naprawiać ten (bo z tego co piszesz to nie masz doświadczenia i możliwości naprawić płytę i musiałbyś komuś to zlecić)
REKLAMA