Witam serdecznie, posiadam kosę spalinową taką jak w temacie (chińska kosa). Mam z nią pewien problem, mianowicie kiedy kosiłem kosą, chodziła ona normalnie tylko, że po około 20-30 minutach koszenia zwykłej trawy, więc nie miała jakoś zbytnio ciężko, kosa sama gasła i nie można jej było ponownie odpalić. Dopiero po odczekaniu dnia, dwóch kosa odpalała bez problemu.
Próbując temu zaradzić, nie mając doświadczenia zacząłem się bawić śrubą od gaźnika i obrotów (mój błąd). Teraz kosa nie chodzi tak jak powinna, kopci a wcześniej prawie w ogóle nie kopciła. Mieszanka paliwowa taka sama zanim bawiłem się regulacją. Do tego powoli obraca się głowica z żyłką, sama bez dodawania gazu.
Prosiłbym o pomoc doświadczonych osób w jaki sposób ją wyregulować, poniżej przedstawiam zdjęcia kosy. Instrukcji niestety nie posiadam, gdzieś zaginęła.
Uprzedzając tylko wspomnę, że rozbierałem ją i czyściłem, świecę też.
Próbując temu zaradzić, nie mając doświadczenia zacząłem się bawić śrubą od gaźnika i obrotów (mój błąd). Teraz kosa nie chodzi tak jak powinna, kopci a wcześniej prawie w ogóle nie kopciła. Mieszanka paliwowa taka sama zanim bawiłem się regulacją. Do tego powoli obraca się głowica z żyłką, sama bez dodawania gazu.
Prosiłbym o pomoc doświadczonych osób w jaki sposób ją wyregulować, poniżej przedstawiam zdjęcia kosy. Instrukcji niestety nie posiadam, gdzieś zaginęła.
Uprzedzając tylko wspomnę, że rozbierałem ją i czyściłem, świecę też.