logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - czemu woła o klucz po instalce jak wpisywałem?

methiu2 02 Maj 2014 20:14 1512 2
REKLAMA
  • #1 13563404
    methiu2
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witajcie

Mam laptop, pod laptopem naklejka z hologramem, na nim klucz produktu do XP Home edition. Podczas instalacji XP Home Edition OEM wpisywałem klucz i gdy się pomyliłem, wyskoczyło że jest niepoprawny. Znalazłem błąd, wpisałem jeszcze raz i poszło dalej (a piszę to dlatego bo klucz musi być ok!).

Po instalacji woła o aktywacje Windowsa i mam na to 30 dni. Myślę sobie po co skoro wpisywałem klucz, który jest legalny. Dla pewności pobrałem ze strony Microsoftu "KeyUpdateTool_enu", który umożliwia zmianę klucza już po instalacji. Klucz wpisuje i komunikat:

"The product key you have entered matches the product key currently in use".

Pozostaje mi opcja aktywacji przez telefon lub internet (co zrobię dopiero jak uda mi się odpalić na nim neta). Płytka z windą - XP Home edition OEM ale nie żadna dołączana do zakupu bo takowej nie było. No i gdzie leży problem? Czemu mi woła o klucz jak wpisałem taki jak na hologramie, który przeszedł instalacje i jak mam odpowiedniego Windowsa?
  • REKLAMA
  • #2 13563415
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3545
    Wpisanie klucza to nie aktywacja systemu.
  • #3 13563438
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Kasek21 napisał:
    Wpisanie klucza to nie aktywacja systemu.

methiu2 napisał:
    Pozostaje mi opcja aktywacji przez telefon lub internet

I wszystko w temacie. Wiesz już co robić.
REKLAMA