logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung no frost RL 34 EAMS - Zamraża produkty w chłodziarce

toudikat 06 Maj 2014 07:08 4242 2
REKLAMA
  • #1 13574147
    toudikat
    Poziom 19  
    Ocena: 167
    Zamrażarka działa prawidłowo, trzyma zadaną temperaturę, natomiast chłodziarka mimo nastawy na 5 czy 4 stopnie temperatura spada na minusy i zamraża produkty.Użytkownik twierdzi że stało się tak po burzy i nie wiem czy uszkodzony jest czujnik temperatury czy moduł. Lodówka pracuje normalnie, czyli włącza się i wyłącza z tym że na minusach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13576931
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3235
    toudikat napisał:
    czy uszkodzony jest czujnik temperatury czy moduł

Moduł.
    Poszukaj na pcb gniazda z opisem "damper" a po druku dojdziesz do UC Toshiba.
    Otwierając i zamykając drzwi bądź symulując to magnesem obserwuj zmiany napięcia na tym gnieździe. Jeśli zmiany są lub ich nie ma to sprawa wyjaśniona- otwarte drzwi to zamknięta klapka.
  • #3 13687036
    S A S H A
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Podłączę się do tematu. Mam lodówkę rl34egps.
    Lodówka jest ewidentnie uszkodzona a mianowicie identycznie jak powyżej zamraża produkty w środku, ale tylko na dolnej półce. Na wyświetlaczu ustawiam sobie 7C i na dolnej półce mam - 1 a na górnej 10C. Pokombinowałem trochę z klapką nawiewu i okazało się po kilku godzinach, że w całej chłodziarce był 1C. Przerwałem wtedy eksperyment bo lodówka z zewnątrz była bardzo gorąca. Dodatkowo mam wrażenie, że całą dobę lodówka chodzi 22h. Prawie bez przerwy. Pomocy!
REKLAMA