Witam, mam problem z nokią 5130 XM, telefon był sprawny, chciałem wgrać do niego oprogramowanie 7.95. Zazwyczaj do tego modelu wgrywam przez phoenixa, i tak było tym razem. Wszystko poszło ładnie aż zaczęło odliczać i wyskoczył błąd, telefon włączał się do napisu nokia potem biały ekran i gasł, wgrałem 2 raz i znów ten sam błąd, następnie podłączyłem mt-boxa i wgrałem po usb, szło dobrze tylko na końcu znów jakby nie mógł wykryć telefonu (nie było tego piknięcia że komputer znalazł telefon), po wgraniu ciągle telefon włączał się do napisu nokia, podłączyłem pod jafa i wgrałem znów po usb, na końcu znów jakiś błąd. Próbowałem po kilka razy wgrywać i nadal jest to samo, posiadam kabel fbus, jest on nowy mimo to po podłączeniu w ogóle jakby nie łączył ani przy mt boxie (przez adapter) ani przy jafie. Dlatego wgrywałem tylko przez USB. Dodam oczywiście że bateria jest naładowana i próbowałem z podłączoną ładowarką. Wcześniej telefon śmigał więc wydaje mi się że uszkodzeniu mógł ulec soft. Miał ktoś może wcześniej taki problem? Albo wie co może być przyczyną?