Witam. Mam problem z HP pavilion dv5 laptop uruchamia się ale brak podświetlenia. Zewnętrzny monitor podłączyłem i też nic. Diody od caps locka i num loca migają cały czas. Czy to grafika siadła?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:"LEDs blink 1 time = CPU not functional"
smigul napisał:Witam. Mam problem z HP pavilion dv5 laptop uruchamia się ale brak podświetlenia. Zewnętrzny monitor podłączyłem i też nic. Diody od caps locka i num loca migają cały czas. Czy to grafika siadła?
smigul napisał:Kolego wyżej czytaj uważniej. Co tu można doradzać jeszcze więcej. Najpierw trzeba rozebrać i wykonać podstawowe czynności diagnostyczne i wtedy brać się za naprawę. smigul dostał wskazówki/poszlaki możliwego uszkodzenia jednak bez sprzętu i wiedzy nie naprawi go sam. Co do "grzania za free" następstwem może być trwałe uszkodzenie płyty. Próba 50/50 uda się albo nie a nawet jeśli się uda to nie będzie to naprawa i rozwiązanie problemu a uniknięcie go na dosłownie kilka tygodni. dni albo godzin. I proszę się nie sugerować wypowiedziami odnośnie cen za wygrzanie czy wymianę układu bo są zaczerpnięte chyba z kosmosu. Każdy rzetelny serwis na początku przed naprawą mówi ile wynosi cena samego układu (nie w każdym modelu jest ten sam układ) plus wymiana.Zewnętrzny monitor podłączyłem i też nic. Diody od caps locka i num loca migają cały czas. Czy to grafika siadła?