logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Logitech Z906 za 999 zł to najlepszy wybór w tej cenie?

dominikglinka 07 Maj 2014 11:02 2865 8
REKLAMA
  • #1 13577778
    dominikglinka
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jak w temacie. Warto kupić Logitech Z906 za 999 zł nowe. Czy znajdę coś lepszego za te pieniądze? Proszę pilnie o odpowiedź. Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 13579356
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Czy warto? - to pojęcie bardzo subiektywne. Ja z pewnością bym nie kupił.
  • REKLAMA
  • #3 13579465
    dominikglinka
    Poziom 11  
    a gdybym przekroczył tę kwotę to jest jakiś zestaw warty zainteresowania?
  • REKLAMA
  • #4 13580338
    Excalibue
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    W jakiej wielkości pokoju ma to grać ?
    Jeśli nie opierasz się na zestawach składanych komputerowych to jakiego rodzaju kolumny preferujesz - podłogowe, podstawkowe ?
    Czy sprzęt może być używany ?

Nawet w tym budżecie można spoooro lepiej od tych Logitechów, kwestia tego na co możesz sobie pozwolić.

Pozdrawiam.
  • #5 13580792
    dominikglinka
    Poziom 11  
    W jakiej wielkości pokoju ma to grać ?

ok 15 mkw

Jeśli nie opierasz się na zestawach składanych komputerowych to jakiego rodzaju kolumny preferujesz - podłogowe, podstawkowe ?

Podstawkowe, szkoda mi miejsca na podłogowe

Czy sprzęt może być używany ?

Nie jestem zwolennikiem sprzętu używanego. No chyba, że jest coś prawie jak nówka.

A inna sprawa to taka, że miałem remont w pokoju i wcześniej miałem kolumny prism audio onyx 100, ale nie grały one zbyt ciekawie. Teraz niestety doszły mi meble i nie mam miejsca żeby je podłączyć. Szukam czegoś pokroju logitecha.

A dobra informacja jest taka, że mam amplituner Yamaha rx-v371

Dodano po 1 [godziny] 55 [minuty]:

No chyba, że zdecydowanie lepiej będzie wygospodarować trochę miejsca na kolumny podłogowe, ale tak czy inaczej tych prism audio nie chce już słyszeć... Brakuje mi czegoś, żeby zatrzęsło tym pokojem ;)
  • #6 13581074
    Pablo1964
    Moderator
    dominikglinka napisał:
    a gdybym przekroczył tę kwotę to jest jakiś zestaw warty zainteresowania?
    Moim zdaniem żaden zestaw komputerowy nie jest wart takiej kwoty. Czego zamierzasz słuchać na tych kolumnach?
  • REKLAMA
  • #7 13581098
    dominikglinka
    Poziom 11  
    Muzyka jak i filmy, ale z przewagą na filmy.
  • #8 13581519
    Pablo1964
    Moderator
    W takim razie kupiłbym kolumny do Twojej Yamahy. Koniecznie z subwooferem.
  • #9 13581552
    dominikglinka
    Poziom 11  
    Znalazłem dwa zestawy kolumn podłogowych Jamo:

Jamo S 428 HCS 3
    Jamo S 606 HCS 3

Niestety obydwa zestawy są bez subka. Pytanie czy warto dołożyć do tego modelu Jamo S 606.

Jeżeli finansowo bym się nie wyrobił z subkiem zawsze mogę go kupić za jakiś czas.

Ewentualnie z gotowych zestawów widziałem HARMAN KARDON HKTS 16BQ

Jeżeli do Jamo przydał by się subwoofer to prosił bym o polecenie jakiegoś modelu, ale żeby nie przesadzić z budżetem...

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

Jeszcze wyszukałem coś takiego:

Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0
    Pure Acoustics Noble II

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się, czy zakup zestawu głośników Logitech Z906 za 999 zł jest najlepszym wyborem. W odpowiedziach pojawiają się różne opinie, w tym sugestie, że w tej cenie można znaleźć lepsze opcje. Użytkownik preferuje kolumny podstawkowe, nie jest zainteresowany sprzętem używanym, a jego pokój ma około 15 m². Wskazano na możliwość zakupu kolumn do amplitunera Yamaha RX-V371, z rekomendacjami dla modeli Jamo S 428 HCS 3 i Jamo S 606 HCS 3, a także zestawów HARMAN KARDON HKTS 16BQ oraz Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0. Podkreślono, że dla lepszego efektu dźwiękowego warto rozważyć subwoofer.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA