logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć antenę DVB-T do dwóch TV przez starą instalację kablówki i rozgałęźnik?

keniou 07 Maj 2014 19:05 2511 6
  • #1 13579352
    keniou
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witajcie

W temacie jestem zielony i przeglądając tematy nie znalazłem podobnego wiec pytanie mam do was. Posiadam na ścianie pozostałość po telewizji kablowej https://obrazki.elektroda.pl/7086235300_1344681576.jpeg Z racji, że nie mam już kablówki wymyśliłem sobie patent, do kabla wychodzącego na zewnątrz puszki podłączyłem antenę DVBT. Puszkę i instalację którą miałem po kablówce zostawiłem ale patent jest taki że kanały mam tylko na 1 telewizorze podłączonym z lewej strony gniazda w ścianie. Pytanie co zrobić żebym odbierał TV z naziemnej na 2 TV ?
    Mam oczywiście dekodery.
  • #2 13579383
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5505
    keniou napisał:
    Pytanie co zrobić żebym odbierał TV z naziemnej na 2 TV ?

Rozgałęzić ten sygnał, który z tego gniazdka wychodzi.
  • #3 13579411
    keniou
    Poziom 13  
    Oki ale to musi być jakiś konkretny rozgałęziacz ?
  • #4 13579431
    KOCUREK1970
  • #5 13579883
    keniou
    Poziom 13  
    Czyli pierwszy albo drugi ? Oki ale rozgałęźnik daje zaraz za gniazdem kablówki ? Czy są 2 wyjścia na antenę, w 1 gniazdo wkręcam takie cudo i będzie działać ?? Sorki ale zielony jestem
  • Pomocny post
    #6 13579943
    KOCUREK1970
    keniou napisał:
    Czyli pierwszy albo drugi ?

Signal lepszy, ma mniejsze tłumienie.
    keniou napisał:
    rozgałęźnik daje zaraz za gniazdem kablówki ?

Tak.
    keniou napisał:
    Czy są 2 wyjścia na antenę, w 1 gniazdo wkręcam takie cudo i będzie działać ?

Jak popatrzysz na rozgałęźnik, to po samej nazwie, że ROZGAŁĘZIA coś można wywnioskować, no to chyba nie tak trudno wpaść na to, gdzie sygnał ma wchodzić z gniazdka, a gdzie się rozchodzi na dwa tv ;) .
  • #7 13580012
    keniou
    Poziom 13  
    Rozumiem, nie zadaje już pytań. Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zadał pytanie dotyczące podłączenia anteny DVBT do istniejącej instalacji telewizji kablowej, aby odbierać sygnał na dwóch telewizorach. Odpowiedzi sugerowały użycie rozgałęźnika sygnału, który należy podłączyć do gniazdka kablowego. Użytkownik otrzymał linki do konkretnych modeli rozgałęźników oraz potwierdzenie, że sygnał będzie lepszy przy użyciu odpowiedniego rozgałęźnika. Użytkownik zrozumiał, jak podłączyć urządzenie i podziękował za pomoc.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA