logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

B&S 650 - Pompka ręczna nie podaje paliwa mimo wymiany uszczelki i czyszczenia

malex 08 Maj 2014 18:53 48147 12
REKLAMA
  • #1 13582450
    malex
    Poziom 9  
    Ocena: 33
    Witam
    Mam problem z kosiarką B&S 650, pompka ręczna primer, nie podaje paliwa, jak podleje paliwo w gaźnik to kosiarka zapali i chodzi normalnie. Denerwuje mnie odkręcanie pokrywy filtra żeby, ją odpalić uszczelkę między pompką a gaźnikiem wymieniłem na nową i nic nie pomogło :cry: gaźnik przedmuchałem powietrzem i psiukałem preparatem do czyszczenia gaźników jaka może być przyczyna ??? :cry:
  • REKLAMA
  • #2 13588331
    kawaled
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Sprawdź czy na pewno dobrze założyłeś uszczelki, ta z zaworkami i membraną (na ogół ta uszczelka jest ciększa) ma być na dole. Ewentualnie mógł się zepsuć zaworek zwrotny w pompce ale są one tak małe że tego raczej sam nie naprawisz.
  • REKLAMA
  • #5 13591886
    sharan9
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    no wiem. Bo tam nie ma żadnych membran. Sprzedaje takie gaźniki i kosiarki całe i powiem że te pompki to z reguły nie pompują paliwa tylko robią takie jakby podcisnienie. To nie jak jest to w modelach classic sprint że podaja paliwo pod zawory. Ten model popdpompuj z 5 razy i jak dobry silnik to za pierwszym pali. Tylko dobrze przeczyść gaźnik, pływak iglica w benzyce, dekiel ładnie wiórkami co myje się naczynia, gaźnik ( kanaliki którymi idzie paliwo przepchaj drucikami od migomatu 0.6mm ( mają przejść ) i to porządnie ) a wlot paliwa sprezonym powietrzem pod cisnieniem 6 bar i ma odpalać ładnie. CHyba że coś innego go boli.
  • #6 13592012
    malex
    Poziom 9  
    Spróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie. :)
  • REKLAMA
  • #8 13594102
    sharan9
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    Ale zrozum, że kosiarka ma na dzień dzisiejszy ci odpalić a nie pierdołą się przejmujesz. Uparłeś się na pompke i tyle. Wlej węzeykiem bezpośrednio mu do króćca dolotowego i zobacz czy odpali. Jak odpali tzn. że masz coś z gaźnikiem nie tak.
  • #9 13594174
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13594694
    frantic21
    Poziom 16  
    Ocena: 154
    A czy nie za mocno dokręciłeś podstawę filtra? Ma być o ile dobrze pamiętam 5Nm, czyli naprawdę delikatnie.
  • #11 13596125
    malex
    Poziom 9  
    Uszczelka jest założona oryginalna kupiłem nową , pompka jest z tą dziurką na środku, gaźnik czyściłem cały sprężonym powietrzem i preparatem do gaźników, wszystkie kanaliki są drożne może i za mocno dokręciłem podstawę filtra zobaczę jutro i napiszę
    Kosiarka odpala jak jej się podleje paliwo w dolot powietrza i chodzi normalnie tylko żeby ją odpalić za każdym razem jak jest zimna muszę odkręcać pokrywę filtra i zdejmować filtr powietrza a wcześniej jak przepompowałem pompką ze 3 razy kosiarka paliła za pierwszym, do tego stanu chcę wrócić
  • #12 13596259
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #13 13597298
    malex
    Poziom 9  
    Kupiłem nową pompkę bez dziurki , uszczelkę miseczki gaźnika i ten oring co jest za gaźnikiem, założyłem i na razie wszystko jest ok nacisnę kilka razy pompką i kosiarka odpala :) dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kosiarką B&S 650, w której pompka ręczna (primer) nie podaje paliwa, mimo wymiany uszczelki i czyszczenia gaźnika. Po dodaniu paliwa bezpośrednio do gaźnika kosiarka odpala normalnie. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie poprawności montażu uszczelek, stanu zaworków zwrotnych w pompce oraz szczelności połączeń między gaźnikiem a obudową filtra. Wskazują również na konieczność dokładnego czyszczenia gaźnika i sprawdzenia, czy pompka działa prawidłowo. Po wymianie pompki i uszczelek problem został rozwiązany, a kosiarka zaczęła odpalać bez problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA