logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GTM 460S 3w1 - Kosiarka B&S 500 series gaśnie po odpaleniu, brak mocy

adrian_krc 09 Maj 2014 17:36 4836 2
REKLAMA
  • #1 13585253
    adrian_krc
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,

moja kosiarka spalinowa do trawy B&S 500 series (model GTM 460S 3w1) gaśnie zaraz po odpaleniu. Tak jakby jej mocy brakowało, obroty jakieś takie niemrawe.. Zauważyłem że jak już prawie że gaśnie i ją tak potrzepie to jeszcze chwile chodzi.

Zauważyłem również co może być istotne, że jak ją pochyle do przodu to zaczyna chodzić normalnie, wskakuje na swoje fajne obroty i śmiga. Ale jak ją już położe normalnie na 4 kółkach, to zaraz zaczyna jakby zwalniać i po chwili gaśnie.

Czy mógłby mi ktoś pomóc?

zdjęcia kosiarki
    GTM 460S 3w1 - Kosiarka B&S 500 series gaśnie po odpaleniu, brak mocy GTM 460S 3w1 - Kosiarka B&S 500 series gaśnie po odpaleniu, brak mocy
  • REKLAMA
  • #2 13585805
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Sprawdź poziom oleju, może na skutek niskiego stanu oleju silnik się "zaciera". Po ok. 20 godzinach pracy silnika (sezonie) należy olej wymienić. Trudno na odległość udzielić rzeczowej informacji, gdyż należałoby słyszeć pracujący silnik i obserwować np. wydalane spaliny.
  • #3 13588282
    kawaled
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Sprawdź również membranę pompy paliwa, odkręcasz gaźnik od baku i tam masz membranę, ja miałem tak samo i okazało się że membrana była pęknięta, a jak przechylisz do przodu to chodzi, ponieważ gaźnik jest z przodu baku i po przechyleniu paliwo się do niego dostaje.
REKLAMA