logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inetrnet wi-fi - Laptop nie łączy się z internetem.

Mammotth 11 Maj 2014 13:11 1509 5
REKLAMA
  • #1 13590147
    Mammotth
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam problem. Od kilku dni w mieszkaniu gdzie nigdy z tym nie było problemu laptop mojej dziewczyny nie łączy się z internetem. Laptop to Lenovo Y580. Próbuję połączyć się z routerem przez wi-fi. W prawym dolnym przy ikonce wi-fi cały czas kręci się kółeczko i nawet nie mogę rozwinąć tamtej listy. Klikam i nic. Niektóre opcje w panelu sterowania nie działają. Tzn Klikam na nie i panel sterowania zaczyna myśleć i jakoś nie może przestać.
    Spróbowałem podpiąć zwykłym kablem laptop do routera. Mój komputer działa tak nawet w tej chwili gdy to piszę. Internet niby jest, ale problem z wi-fi nie znika. Teraz nie mogę wejść już nawet w panelu sterowania w Network and Sharing Center. Tak jak wcześniej panel sterowania zatrzymuje się i koniec.
    Wpisałem w cmd ipconfig i przy wszystkich Wireless Network Connection (jest ich 3) napisane jest Media dissconnected.
    System to Windows 7 Ultimate. Na Laptopie zainstalowany jest Oryginalny Kaspersky, więc nie wiem cz może chodzić o wirusa.

W razie gdybym nie podał jakichś ważnych informacji to dajcie znać, postaram się uzupełnić.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam, Kuba.
  • REKLAMA
  • #2 13590160
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Uruchom komputer w trybie awaryjnym + obsługa sieci, spprawdż czy nadal problem z panelem sterowania, jak tak to system do przeinstalowania.
  • REKLAMA
  • #3 13590183
    Mammotth
    Poziom 9  
    Kurde, zaraz to sprawdzę, ale zapomniałem napisać, że zaraz po włączeniu komputera internet łączy się przez wi-fi. Dopiero po jakimś czasie, 15 min około pojawiają się problemy.
  • REKLAMA
  • #4 13596834
    Mammotth
    Poziom 9  
    Dziś dopiero miałem chwilę żeby się tym zająć znowu. Na kablu internet działał bez zarzutu przez cały ten czas.

Uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci, tak jak mówiłeś, ale to nic nie dało. Tak jak mówiłem, gdy uruchamiam go normalnie problem pojawia się dopiero po jakimś czasie. Dziś zauważyłem pewną zależność. Ten problem pojawia się po tym jak Java Auto Updater wyświetla okienko z zapytaniem o pozwolenie na wprowadzanie zmian na komputerze. Jeżeli klikniemy tak, problem z wi-fi się pojawia. W przeciwnym razie jest lepiej. Dużo dłużej internet działa normalnie, dopiero po dłuższym czasie problem się pojawia. Taki sam jak wcześniej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 13597000
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Zainstaluj inssider-a, wykonaj skan sieci WIFI, pokaż wyniki.
  • #6 13598942
    Mammotth
    Poziom 9  
    Dziękuję Ci bardzo za pomoc bogiebog.

Nie instalowałem inssider-a, ale wywaliłem tamtą jave, pobrałem i zainstalowałem od nowa. I dziś praktycznie cały dzień WIFI śmigało bez zarzutów. Jeżeli problem powróci, to zrobię jak mówisz i powrócę z wynikami.

Jeszcze raz, dzięki.
REKLAMA