Witam jestem przy drugiej i przed ostatniej poważnej modernizacji komputera.
Tym razem wymieniać bede monitor i kartę graficzną.
Wpierw chciałem czekać na maxelle ale wydaje sie to mijac z celem.
Obecny status
Monitor 15cal (Jakiś Yakumo mega start)
Karta Graficzna Radeon 6770 od firmy HIS + chłodzenie
Płyta główna Asus VI Hero
CPU Intel i5 4670k + Dark Rock Pro 3
Ram 8x2=16GB Patriot Viper 1866mhz
Zasilacz BeQuiet 730w l8
Jeżeli chodzi o kartę graf to mysle nad Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition jako ze na testach wypada jako karta topowa a cena jest disc niska 1900zl. Na żadnych stronach polskich nie ma nawet o tym wzmianki.
-> Testy Kart Link
Co do monitora to sam nie wiem cieżko tu mi cokolwiek podać. Jestem dość nie obeznany w tym wszystkim i gubię się. Monitor będzie służył głownie do gier. Bardziej zależy mi na kolorach niż na częstotliwości odświeżania. Czytałem różne opinie że przy 25-27 cal monitorze min rozdzielczość to 2560x1440 Wszystkie poniżej obraz staje jest nie ostry(dat polish brakuje mi slowa :/)
I najważniejsze jak najmniejszy luck of drow nie mam szczęścia ni ochoty wysyłać po 10 razy monitora. Z wieloma ipsami jest problem z nierownomierna iluminacja. Na monitor mysle 2000-3000zl
Tym razem wymieniać bede monitor i kartę graficzną.
Wpierw chciałem czekać na maxelle ale wydaje sie to mijac z celem.
Obecny status
Monitor 15cal (Jakiś Yakumo mega start)
Karta Graficzna Radeon 6770 od firmy HIS + chłodzenie
Płyta główna Asus VI Hero
CPU Intel i5 4670k + Dark Rock Pro 3
Ram 8x2=16GB Patriot Viper 1866mhz
Zasilacz BeQuiet 730w l8
Jeżeli chodzi o kartę graf to mysle nad Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition jako ze na testach wypada jako karta topowa a cena jest disc niska 1900zl. Na żadnych stronach polskich nie ma nawet o tym wzmianki.
-> Testy Kart Link
Co do monitora to sam nie wiem cieżko tu mi cokolwiek podać. Jestem dość nie obeznany w tym wszystkim i gubię się. Monitor będzie służył głownie do gier. Bardziej zależy mi na kolorach niż na częstotliwości odświeżania. Czytałem różne opinie że przy 25-27 cal monitorze min rozdzielczość to 2560x1440 Wszystkie poniżej obraz staje jest nie ostry(dat polish brakuje mi slowa :/)
I najważniejsze jak najmniejszy luck of drow nie mam szczęścia ni ochoty wysyłać po 10 razy monitora. Z wieloma ipsami jest problem z nierownomierna iluminacja. Na monitor mysle 2000-3000zl