logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problemy z otwieraniem linków w nowym oknie w IE na XP SP2

apako 14 Kwi 2005 14:19 879 7
REKLAMA
  • #1 1404529
    apako
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam,
    Mój problem polega na tym: gdy chcę otworzyć odnośnik na www w "nowym oknie" to pokazuje sie ikonka klepsydry, po ok. 1.5min niby otwiera(białe okno) już "nową stronę" KLAPS! dalej ta sama strona. To samo w Outlooku jeśli chcę otworzyć odnośnik w odebranej poczcie - klikam, pokazuje się "łapka" minuta zawieszenia i dalej tak jak było.
    IE, XP SP2, Zone Alarm, AVP.
  • REKLAMA
  • #2 1404843
    R_Przemek
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Możliwe że jakiś wirus!
    Proponuje skan jakimś AntyVirusem, potem Ad-Aware...
    Jak to niepomoże to odinstaluj, i zainstaluj ponownie Explorera!
  • REKLAMA
  • #3 1404911
    kondziub
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Sprobuj kliknac odnosnik z Shiftem
  • #4 1405280
    apako
    Poziom 11  
    kondziub napisał:
    Sprobuj kliknac odnosnik z Shiftem

TAK JAK BYŁO

Dodano po 5 [minuty]:

R_Przemek napisał:
    Możliwe że jakiś wirus!
    Proponuje skan jakimś AntyVirusem, potem Ad-Aware...
    Jak to niepomoże to odinstaluj, i zainstaluj ponownie Explorera!

CZy to odinastalowanie polega na odznaczeniu ptaszka w Dodaj/Usuń składniki windows? jesli tak to juz próbowałem. Jeśli nie to czym go odinstalować?
  • REKLAMA
  • #5 1405516
    wroblewg
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    IE jest częścią systemu, więc odinstalowanie może nie być mozliwe ( w prosty i bezbolesny sposób ) więc zacznij od porządnego AVira i przeleć system AdAware , Pest Patrolem lub podobnym.

Jednak i tak ponieważ IE pozwala na przeglądanie sieci z twojego komputera i na odwrót najtrwalszym rozwiązaniem będzie pewnie zrezygnowanie z jego usług na rzecz czegoś bezpieczniejszego ;)
  • REKLAMA
  • #7 1421610
    apako
    Poziom 11  
    kotlet napisał:
    A jak wezmiesz w IE po kliknieciu w nowym oknie Zatrzymaj i odswiez czy strona się wyswietla ta ktora powinna.

Po kliknięciu "nowe okno" wskaźnik myszy zmienia się na "łapę" i można nią tylko przesuwać. Strona jakby zablokowana, po pół minuty przeładowanie i dalej ta sama strona w tym samym oknie.
  • #8 1602754
    apako
    Poziom 11  
    UDAŁO SIĘ!
    Zainstalowałem łate "WindowsXP-KB883939-x86-PLKsp2.exe" i problem zniknął.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył niemożności otwierania linków w nowym oknie w Internet Explorerze na systemie Windows XP SP2, gdzie po kliknięciu pojawiał się wskaźnik "łapy" lub klepsydry, a strona nie ładowała się poprawnie, zarówno w IE, jak i w Outlooku. Rozwiązania proponowane w dyskusji obejmowały skanowanie systemu programami antywirusowymi (AntyVirus, Ad-Aware, Pest Patrol), próbę otwierania linków z użyciem klawisza Shift, oraz ponowną instalację IE, która jednak jest trudna ze względu na integralność przeglądarki z systemem. Ostateczne rozwiązanie stanowiła instalacja poprawki systemowej "WindowsXP-KB883939-x86-PLKsp2.exe", która usunęła problem z otwieraniem linków w nowym oknie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA