logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Incanto De Luxe - Zawór pary, odpowietrzanie i cicha praca pompki

Lokiszta 19 Maj 2014 21:53 6279 5
REKLAMA
  • #1 13617726
    Lokiszta
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    Witam jestem posiadaczem ekspresu Saeco Incanto De Luxe.Mój problem polega na tym,że po załączeniu ekspresu, podgrzaniu itd. i puszczenia zaworka od pary najpierw leci woda następnie para i po chwili zaczyna się problem tzn.kompresor czy pompka nie wiem w sumie co zaczyna pracować coraz ciszej aż wyświetla się komunikat proszę zamknąć zawór.Po czym następuje komunikat odpowietrzanie,które po długim czasie nic nie daje ponieważ po ponowny odkręceniu zaworu pompki prawie wcale nie słychać i znów pojawia się komunikat zakręć zawór po czym znów jest odpowietrzanie.W zasadzie potem jest tylko jedno wyjście,żeby to odblokować.Wchodzę w menu ustawiam ustawienia fabryczny wraz z przeczysz czyszczeniem układu.Po płukaniu urządzenie jest gotowe do pracy. Para działa za każdym razem i jest bardzo silna- bardzo dobrze spienia mleko.Pytanie czy robię coś źle bo użytkuję go od tygodnia czy ekspres mogę sobie od tak wyłączyć z prądu.Dodam,że robię sobie dwie kawy rano i wyłączam urządzenie.Proszę zainteresowanych o pomoc.
    Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 14047290
    Kris1809
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    Witam.
    Czym rzadziej robi się kawę dochodzi do bardziej częstszego za kamienienie ekspresu i w tym przypadku ma Pan takie objawy jak w opisie.Pozdrawiam Kris
  • REKLAMA
  • #3 14051892
    cafedomino
    Poziom 20  
    Ocena: 358
    Przekręć pokrętło i dociśnij je do obudowy ręką jeśli para zacznie się wydobywać to znak że masz wytarty bolec na trzpieniu zaworu na nim jest osadzone pokrętło. To częsta przyczyna w Incanto które mają plastikowy ząbek który porusza się w metalowym zaworze. Teraz nowe mają stalowy trzpień ale nie wiem czy można kupić sam trzpień czy w kompletny zawór.
  • REKLAMA
  • #4 14127421
    dmosski
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    I co, wyjaśniło się? Ja miałem podobny problem z ekspresem Saeco. W sumie nie przeszkadzało to w robieniu kawy, ale bałem się, że przez tę usterkę może się zepsuć cały ekspres, więc oddałem go do serwisu Flint - jestem z Warszawy. Panowie naprawili sprzęt w ciągu kilku dni, w sumie nie zapłaciłem dużo, a od tamtej pory wszystko jest już ok.
  • REKLAMA
  • #5 14164309
    Lokiszta
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    Mi na razie usterka ustała a jaki koszt takiego serwisu
  • #6 20824024
    SHAQU
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    cafedomino napisał:
    Przekręć pokrętło i dociśnij je do obudowy ręką jeśli para zacznie się wydobywać to znak że masz wytarty bolec na trzpieniu zaworu na nim jest osadzone pokrętło. To częsta przyczyna w Incanto które mają plastikowy ząbek który porusza się w metalowym zaworze. Teraz nowe mają stalowy trzpień ale nie wiem czy można kupić sam trzpień czy w kompletny zawór.

Zrobiłem wg. wskazówek i mam ten właśnie problem. Szukam zaworu na wymianę ale pokazuje mi w google masę części i nie wiem w sumie co mam wymienić😅 Może to ma jakąś specjalną nazwę?
REKLAMA