logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aparat cyfrowy do 1000 zł – czy Panasonic Lumix DMC-TZ35 to najlepszy wybór?

Artemida_91 22 Maj 2014 11:05 6033 6
REKLAMA
  • #1 13624501
    Artemida_91
    Poziom 2  
    Witam.
    Bardzo proszę o poradę zastanawiam się nad kupnem nowego aparatu cyfrowego

Przedtem przez kilka lat miałam Nikon Coolpix S5 (teraz jednak lampa cyfrowa się zepsuła a bateria starcza na kilka zdjęć).

Na aparat mogę przeznaczyć do 1000 zł i zastanawiam się nad Panasonic Lumix DMC-TZ35.

Czy za tą kwotę mogę mieć coś lepszego? Czy wybór ten byłby jednak dobrym wyborem.
  • REKLAMA
  • #2 13624538
    gervee
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 94
    Nie ma dobrej odpowiedzi na takie pytanie. Jeśli odpowiada Ci ten aparat to kupuj zamiast zastanawiać się. Ze specyfikacji wynika, że nie jest zły - może trochę za dużo pikseli ma matryca ale to taki trend (upychanie więcej na mniejszej powierzchni).
    To tylko kompakt, cudów nie oczekuj od niego - co nie oznacza, że nie można robić nim fajnych zdjęć.

Poszukaj w sieci recenzji aparatu a dowiesz się czy spełnia Twoje oczekiwania. Np.
    http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_TZ35_ZS25/verdict.shtml

Poszukaj zdjęć testowych z tego aparatu i sprawdź czy zadowalają Cię.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13626080
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13626745
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Dokładnie jak powyżej. Sama wiesz najlepiej na jakich ogniskowych wykonywałaś fotografie poprzednim aparatem fotograficznym. Jeśli raczej na "krótkich" to aparaty bezlusterkowe (większość) mają dużą matrycę fizycznie matrycę. No i system jest rozwojowy. ;)
  • REKLAMA
  • #6 13644757
    Artemida_91
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuje za odpowiedzi.
    Kusi mnie ten aparat Samsung NX2000 jednak z jego kupnem jeszcze troszkę muszę poczekać aż nazbieram brakującą sumę bo wolałabym go kupić jednak z sklepie stacjonarnym.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje aparatu cyfrowego do 1000 zł, rozważając model Panasonic Lumix DMC-TZ35, po wcześniejszym doświadczeniu z Nikon Coolpix S5. Odpowiedzi sugerują różne alternatywy, w tym Nikon Coolpix P520, Fujifilm HS35 EXR oraz Canon SX510, które są dostępne w nieco wyższych cenach. Użytkownicy polecają również bezlusterkowce, takie jak Samsung NX1000 i NX2000, które oferują lepszą jakość zdjęć, zwłaszcza przy krótkich ogniskowych. Użytkownik wyraża zainteresowanie modelem Samsung NX2000, planując zakup w sklepie stacjonarnym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA