Witam wszystkich!! Mam problem z Golfem 1.8. Zabrakło mi już pomysłów i zgłupiałem. Czy ktoś ma może jakieś dane na temat ustawiania parametrów wtryskiwacza bosh monotronic??? Miałem uszkodzony komputer i jeździłem z tym po mechanikach (oczywiście jeszcze nie świadomy tego że komp.nie żyje) regulowali mi parametrami pozycjii zerowej przepustnicy, offset silnika krokowego, kąt ustawienia TPS, itp, czyli wszystkim!!!!!Ale co najgorsze, bez najmniejszej ilości wiedzy!!!!!...w końcu sam doszedłem, że to komputer..(sterownik)..wymieniłem go ...ale aauto nadal nie chce chodzić....tzn,tak jak trzeba, bo jeździ,ale moim zdaniem silnik krokowy nie podnosi się.On nie pracujje.Próbowałem, go tam palcem traktować-podniosłem obroty i przycisnąłem część na której opiera się przepustnica, a ten najpierw wysuną się troszkę, a potem wsunął,moim zdaniem powinno to wyglądać tak, że jak go przycisnę,a przepustnica jest otwarta, to powinien sie schować! Czy tak?.......nie mam siły pisać.....jak ktoś będzie w temacie to proszę o pomoc......Pozdrawiam!