logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI B4600 - Niska temperatura utrwalania, jak poprawić jakość wydruków?

dziechu 24 Maj 2014 21:35 1308 4
REKLAMA
  • #1 13631176
    dziechu
    Poziom 27  
    Ocena: 69
    Wynika z tego że coś nie tak jest z grzaniem. Rozebrałem część grzejącą - rurka w której jest coś jak lampa halogenowa. Wszystko wyczyściłem. Poskręcałem. Dalej to samo, jakby zbyt niska temperatura utrwalania. Co można jeszcze zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 13631368
    andug
    Poziom 15  
    Ocena: 41
    W drukarce jest toner oryginalny, czy zamiennik. Jeśli jest możliwość,to najpierw podmieniłbym toner, może proszek zasypany w tonerze jest nieodpowiedni do tego modelu drukarki. W drugiej kolejności przyjrzałbym się fuserowi.
  • REKLAMA
  • #3 13631387
    dziechu
    Poziom 27  
    Ocena: 69
    Jest zamiennik. Ale drukarka po wymianie drukowała dobrze, choć jest prawdopodobne że drukowała jeszcze na resztkach starego, zanim doszedł nowy. Oryginalne są drogie, znasz może sprawdzony zamiennik dobrej jakości?
  • REKLAMA
  • #4 13631516
    andug
    Poziom 15  
    Ocena: 41
    Niestety OKI jest kapryśna, jeśli chodzi o zamienniki. Czasami sprawdzony zamiennik potrafi sprawiać problemy. Nie polecam najtańszych zamienników do tej drukarki , chociaż można mile się zaskoczyć, proponowałbym średnią półkę cenową. Nie mam dużego doświadczenia w doborze zamienników do tej drukarki.
REKLAMA