logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Zagubiony pilot Ford Focus 1.4,jak i gdzie dorobić?

cougar8002 24 Maj 2014 22:07 2385 4
REKLAMA
  • #1 13631272
    cougar8002
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem, z piotem do Ford Focus 1.4 ...zgubiłem i nie ma nadziei,że się odnajdzie,czy istnieje możliwość dorobienia nowego pilota? Pilot był osobno,nie zintegrowany z kluczykiem. Z klucza otwiera się i odpala normalnie,ale jak coś siądzie,to będzie problem,zwłaszcza,że poruszam się po całej Europie. Proszę o podpowiedź,jak rozwiązać ten problem.[/quote]
  • REKLAMA
  • #2 13632036
    reweriko

Poziom 25  
    Ocena: 98
    Pilot również ma obsługę alarmu ? bo raczej nie, skoro piszesz że odpalasz auto normalnie..
    Więc problem trochę mniejszy...
    Podejrzewam że służy jedynie do zamka centralnego a to ci zrobią na miejscy w najbliższym serwisie.
    Konto firmowe:
    ALLSYSTEM
    Krzyżowa, Bytom, 41-909 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://allsystem.eu
  • REKLAMA
  • #3 13632165
    cougar8002
    Poziom 10  
    Tak,ten był z obsługą alarmu,ale chyba poprzedni właściciel go odłączył,a może po; prostu nie działa. Wszystko rozumiem,ale na podstawie czego da się uzyskać te same właściwości,bo ja w tych kwestiach zupełnie nic nie kumam. Nie mam kluczyka matki,bo takiego nie było,tylko do kompletu kluczyków był dołączony pilot i właśnie go straciłem. Czy da się ściągnąć parametry z komputera,czy z numeru VIN?
    Nie chciałbym gdzieś w Europie stanąć rozkraczony z tego powodu,że nie mogę odpalić auta.

Dodano po 9 [minuty]:

Pilot posiadał dwa przyciski,jeden otwierzł zamki drzwi drugi nie powodował żadnych zmian w działaniu auta,czy tego pierwszego od drzwi...tak myślę teraz,że być może był to przycisk otwierający tylną klapę (samochód kombi),ale nie sprawdzałem tej opcji,aczkolwiek z klucza nie otwieram zamka tylnej klapy,bo się nie daje otworzyć,jedynie z przycisku na desce rozdzielczej i właśnie pomyślałem,że być może to właśnie tę funkcję pełnił ten drugi,mniejszy guziczek.
  • REKLAMA
  • #4 13634547
    reweriko

Poziom 25  
    Ocena: 98
    Z pewnością sam sobie z tym nie poradzisz.
    Nie znając modelu układu sterującego. Proponuję wizytę u elektromechanika który w razie czego zamontuję ci nowy.
    Nie są to aż tak duże pieniądze... Ponadto powstaje ryzyko że ktoś znalazł twojego pilota...
    A wtedy możesz mieć większy problem.
    Pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    ALLSYSTEM
    Krzyżowa, Bytom, 41-909 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://allsystem.eu
  • #5 13634555
    cougar8002
    Poziom 10  
    Nie zamierzałem osobiście tego szukać,bo jak już pisałem,to nie moja dziedzina i nie wcinam się w kompetencje fachowców. Jeśli to nie jest aż taki problem,to oczywiście dziś jeszcze jadę do fachowców i niech zajmą się problemem,bo oni także muszą z czegoś żyć. Obawiałem się,że to będą jakieś poważniejsze sprawy,związane ze ściąganiem informacji od producenta,czy coś w tym stylu. Dziękuję za pocieszającę odpowiedzi :D Pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA