Witam,tak jak w temacie moim problemem jest brak mozliwosci podlaczenia do wyszukanej sieci bezprzeowdowej. Po wpisaniu hasla do sieci i odczekaniu kilkudziesięciu sekund otrzymuje taki komunikat "windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią" Teraz opisze wszystko po kolei. Kupilem nowego laptopa i zainstalowalem wszystko na swiezy sprzet tj.windows,sterowniki. Zalaczone sterowniki sa tylko na W8 ,a ja mam W7 64bit wiec pobralem z oficjalnej strony Lenovo.Laptop to Lenovo Y510P,a karta sieciowa to "Intel Centrino Wireless-N 2230". Do czego doszedlem.
-w menadżerze urzadzen wszystkie urzadzenia sa zainstalowane
-karta sieciowa jest wlaczona przyciskiem Fn+F5
-karta sieciowa odnajduje sieci lecz nie laczy z moja,mimo,ze wlasnie pisze z tabletu podlaczonego do tej sieci,jak i inny komouter rowniez pod nia dziala
-po wpisaniu ipconfig /all i sprawdzeniu urzadzen sieciowych zauwazylem,ze wszystkie maja status "nosnik odłączony"
-nie probowalem z inna siecia,bo nie mam takiej mozliwosci na ta chwile
-uruchomilem sobie Knoppixa z live USB i do sieci podlaczylem sie bez zadnego problemu..
-firewall nie mam,antywirusa tez nie instalowalem nic procz sterownikow..
Wydaje mi sie,ze wina lezy po stronie sterownikow,ale probowalem i ze strony producenta lenovo i ze strony intela. Z drugiej strony nie rozumiem,czemu w menadrze urzadzen wszystko jest zainstalowane,wszystkie sterowniki sa,odnajduje mi sieci,a w ipconfig status karty jest "nosnik odlaczony" Ma ktos jakis pomysl?
-w menadżerze urzadzen wszystkie urzadzenia sa zainstalowane
-karta sieciowa jest wlaczona przyciskiem Fn+F5
-karta sieciowa odnajduje sieci lecz nie laczy z moja,mimo,ze wlasnie pisze z tabletu podlaczonego do tej sieci,jak i inny komouter rowniez pod nia dziala
-po wpisaniu ipconfig /all i sprawdzeniu urzadzen sieciowych zauwazylem,ze wszystkie maja status "nosnik odłączony"
-nie probowalem z inna siecia,bo nie mam takiej mozliwosci na ta chwile
-uruchomilem sobie Knoppixa z live USB i do sieci podlaczylem sie bez zadnego problemu..
-firewall nie mam,antywirusa tez nie instalowalem nic procz sterownikow..
Wydaje mi sie,ze wina lezy po stronie sterownikow,ale probowalem i ze strony producenta lenovo i ze strony intela. Z drugiej strony nie rozumiem,czemu w menadrze urzadzen wszystko jest zainstalowane,wszystkie sterowniki sa,odnajduje mi sieci,a w ipconfig status karty jest "nosnik odlaczony" Ma ktos jakis pomysl?