Osłona przegubu jak sama nazwa wskazuje osłania przegub przed zabrudzeniem. Półoś jest uszczelniana simmeringiem w skrzyni biegów i zapewne na nim cieknie.
Czyli jak wymienie oslone to powinno byc wszystko ok? I jesli ktos sie orientuje jak to wyglada cenowo, czy moglby mi przyblizyc koszt oslony. Z gory dziekuje.
Nie osłona ale simmering z odrzutnikiem , czytaj uważnie. Wymiana samej gumy nic ci nie da. Na ciasno na półosi ,wciśnięty jest ułożyskowany odrzutnik i to musisz wymienić. Ja mam VOLVO 460 TDi i to jest to samo. Dobrałem w sklepie od PEUGEOTA i jest ok . Weź do sklepu część i półoś bo ą różne rozmiary
A moze macie jakies dokladniejsze wymiary lub nimer tego simmeringu bo w hurtowni mowia ze trzeba dobrac rozmiar a jak rozbiore ten uszczelniacz to auto bedzie wisialo na podnosniku, a potrzebuje go do pracy.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ W dyskusji poruszono problem wycieku oleju z lewej strony skrzyni biegów w Mitsubishi Carisma 1.8 85kW z 1997 roku. Użytkownicy wskazali, że przyczyną wycieku może być uszkodzona osłona przegubu lub simmering. Wymiana osłony przegubu, która jest uszczelniana simmeringiem, może rozwiązać problem. Użytkownicy podali, że cena osłony nie powinna przekroczyć 80 zł, a także zasugerowali, że wymiana samej gumy nie wystarczy, ponieważ konieczna jest wymiana ułożyskowanego odrzutnika oleju. Wskazano również na potrzebę dobrania odpowiednich wymiarów simmeringu przed jego wymianą. Wygenerowane przez model językowy.