logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 6200s - 6 mrugnięć, błąd pampersa, reset nie działa, co dalej?

arturjakis 16 Kwi 2005 18:19 1832 3
REKLAMA
  • #1 1410936
    arturjakis
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    drukarka po właczeniu mruga 6 razy krótko i 1 raz dłużej
    wyczytałem ze jest to bład przepełnienia pampersa
    Pampersa niewymieniłem, natomiast wyczysciłem cały moduł który blokuje tusze aby niewyschły bo był cały zaklany czarnym tuszem.
    złozyłem drukarke i prubuje ja zresetować czyli
    wciskam resume i trzymając wciskam power
    trzymając wcisniety power puszczam resume potem naciskam ponownie 2 razy resume no i dalej nieidzie jak w opisie to znaczy niezapala sie lampka zielona na stałe tylko nadal mruga kod błedu pappersa.
    co z tym mozna dalej zrobić?

Przy okazji mam też canona s400 ktory po właczeniu mruga diodami na przemian bez gaszenia tzn pomarańczowa i odrazu zielona bez przerwy.
    pozatym karetka z głowicą nie dojeżdza na miejsce tylko parkuje wczesniej.
    Ma ktoś może pomysł co jej moze dolegać
  • REKLAMA
  • #2 1421875
    defol
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Specem od Canonów nie jestem ale wydaje mi się, że 6 krótkich i jeden długi to jest uszkodzenie głowicy. W modelach BJC na pewno-6 krótkich pomarańczowych i jeden długi zielony to głowica(chyba nie pokręciłem). A co do 400s to nie jest to przypadkiem błąd mówiący o niewłaściwym położeniu sprzęgła? Zobacz w jakim położeniu są "sanki" czyszczące głowice.
  • REKLAMA
  • #3 1424816
    Kovalinski
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    arturjakis napisał:
    drukarka po właczeniu mruga 6 razy krótko i 1 raz dłużej
    wyczytałem ze jest to bład przepełnienia pampersa
    Pampersa niewymieniłem, natomiast wyczysciłem cały moduł który blokuje tusze aby niewyschły bo był cały zaklany czarnym tuszem.
    złozyłem drukarke i prubuje ja zresetować czyli
    wciskam resume i trzymając wciskam power
    trzymając wcisniety power puszczam resume potem naciskam ponownie 2 razy resume no i dalej nieidzie jak w opisie to znaczy niezapala się lampka zielona na stałe tylko nadal mruga kod błedu pappersa.
    co z tym mozna dalej zrobić?

Przy okazji mam też canona s400 ktory po właczeniu mruga diodami na przemian bez gaszenia tzn pomarańczowa i odrazu zielona bez przerwy.
    pozatym karetka z głowicą nie dojeżdza na miejsce tylko parkuje wczesniej.
    Ma ktoś może pomysł co jej moze dolegać

Dotyczy S400 Jeżeli drukarka zatrzymuje wózek trochę wcześniej niż normalnie by to robiła , sprawdź czy czujnik Home position wózka nie jest brudny (prawdopodobnie po wystąpieniu blędu i zatrzymaniu wózka kiedy wyłączysz drukarkę wózek się nie przesówa - miałem taki przypadek)
  • #4 1977794
    arturjakis
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Canon 6200
    uszkodzona głowica
    Canon S400
    Sprawdziłem to co opisałeś ale okazało sie ze uszkodzona jest nietylko drukarka ale i głowica.
    po przełozeniu innej głowicy drukarka nie ruszyła, jak i moja głowica w innej drukarce tez nie zadziałała.
REKLAMA