logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 8210 po chwili słaby zasięg

piterFX 18 Kwi 2005 14:45 1065 9
REKLAMA
  • #1 1415991
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    Witam mam nokie 8210 musze zrobic zasieg w niej problem jest taki ze jakwłaczam telefon to na poczatku sie pojawi era albo wogle na recznym znajduje tylko idea jak zrobie reset to na jakis czas jest zasieg na erze od czego tu zaczac telefon juz caly wygrzany wezme sie chyba za pa co wy na ten temat myslicie
  • REKLAMA
  • #2 1416074
    Nita's
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    najbardziej moim zdaniem porombany telefon, ale poszukaj dobrze na forum, ten temat byl już poruszany kilka razy
  • #3 1416096
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    wydawać by się mogło że PA nie powinno bardzo wpływać na odbierany sygnał.Jak przeszukujemy na ręcznym to przeważnie fon pokazuje wszystkich operatorów,ale czasami sprawy sie maje tak jak opisałeś.Zdarzyło mi sie że padnieta końcówka jakby tłumiła RX.Nie wiem czy to np jakieś pasożytnicze wzbudzenia czy co ale po jej wymianie było ok.Mioże ktoś coś na ten temat więcej powie.Ja bym podmienił PA .

Pozdrawiam ftb
  • REKLAMA
  • #4 1416113
    piterFX
    Poziom 27  
    jest wogle wylutowana ta osłonka co jest na pa wogle jej nie ma
  • #5 1416118
    gutek44
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    na początek przelutuj hagara dla pewności cobbe,zrób obejście switcha i zobacz co się dzieje
  • REKLAMA
  • #6 1420874
    piterFX
    Poziom 27  
    teraz zamiast idei jest plus gsmna recznym i tylko ta siec jest wczesniej tylko była idea moze niedlugo bendzie era
  • REKLAMA
  • #7 1421151
    manius999
    Poziom 14  
    tak jasne sama ci sie era pojawi!!no co ty zarty sobie robisz.zacznij od koncówki i diplexera.zostaw wieksze układy w spokoju.zmien filterki najlepiej przekladajac ze sprawnej a jak nie pomoze wymiana pa i diplexera oraz filterków dopiero potem bierz sie za wieksze układy.znajac jednak zycie i n8210 to zawsze była wina koncówki.
  • #8 1424795
    piterFX
    Poziom 27  
    jeszce jedna wada jaka dojrzałem to telefon jest jakis opuzniony godzina chodzi z opuznieniem dzwonki graja wolniej menu yez powoli chodzi poprostu kicha ne telefon
  • #9 1425083
    piotras001
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam miałem taki przypadek kiedyś ale niestety nie pamiętam co wtedy z nią zrobiłem,mam nadzieje że fleszowałeś ją i jeżeli chodzi o soft jest ok coś mi sie zdaje że wtedy wymieniłem prawie wszystkie filtry
  • #10 1515040
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Hmmm... temat niezbyt świeży ale akurat szukam pewnych informacji i trafiłem na niego, więc przydałoby się dopowiedzieć, że opóźnienie zegara, wydłużenie dzwonków, dźwięków klawiszy itp. to wina kwarcu, który trzeba wymienić.
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z słabym zasięgiem w telefonie Nokia 8210 objawia się początkowym pojawieniem się sieci Era lub Idea na ręcznym wyborze, które po chwili zanikają, a po resecie zasięg na Erze jest chwilowo dostępny. Przyczyną może być uszkodzona końcówka mocy (PA), diplexer lub filtry, które warto wymienić lub przełożyć ze sprawnego telefonu. Brak osłonki na PA może wpływać na odbiór sygnału. Zaleca się przelutowanie elementów takich jak hagar, wykonanie obejścia switcha oraz wymianę końcówki mocy i diplexera przed ingerencją w większe układy. Dodatkowo opóźnienie zegara, wolniejsze działanie menu i dźwięków w Nokii 8210 wskazuje na uszkodzony kwarc, który należy wymienić. Flashowanie oprogramowania oraz wymiana filtrów również mogą pomóc w poprawie działania telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA