logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie radio samochodowe do Toyoty Corolla nie przeskakuje na wybojach?

ANTUAN 18 Kwi 2005 22:23 882 8
REKLAMA
  • #1 1417465
    ANTUAN
    Poziom 10  
    Witam jakie polecicie radyjko które nie przeskakuje na wybojach i jest w rozsadnej cenie mam JVC KD-SX841R w toyotce corolce i skacze na wybojach wiec zamierzam zmienic na podobnej jakosci tylko jakie? prosze o pomoc bo z tym juz dlugo nie wytrzymam i oddam na szrot :-( pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1417515
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Kup sobie zmieniacz, dobrze zamontuj i zapomnij o podskokach.
  • #3 1417548
    ANTUAN
    Poziom 10  
    a jaki bys polecil bo ja jestem zielony w tych sprawach i jaka cena tego urzadzenia oraz gdzie najlepiej je mocowac z tego co sie orjentuje to musi byc zamontowane w poziomie
  • REKLAMA
  • #4 1417615
    djlj24
    Spec od car audio
    Pion, poziom nie ma znaczenia. Ustawiasz zawieszenie i jest po sprawie. Bagażnik, schowek - gdziekolwiek. Wozliłem kiedyś luzem zmieniacz DC022 Philipsa w Trabancie podczas szybkiej jazdy po sadach i nie udało mu się skoczyć chociaż ja parę razy w dach uderzyłem głową. Ale co zmieniaczy JVC mam obawy - są zbyt plastikowe.
  • REKLAMA
  • #5 1417673
    ANTUAN
    Poziom 10  
    a ajki zmi sie nadal do tego modelu radja oprucz JVC i za ile mozna go kupic? a i o co chodzi w tym ustawianiu zawieszenia? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1417719
    djlj24
    Spec od car audio
    Niestety do JVC tylko JVC.
  • #7 1417816
    ANTUAN
    Poziom 10  
    a jaki model wystraczy mi 6 plyt
  • #8 1417852
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Mało kto zna całą produkcję światową i miał okazję przećwiczyć każdy model w terenie, więc nie wymagajcie cudów. Model najlepiej fabrycznie nowy model z przed kulku lat o ile będzie pasował do radia. Co nowsze to delikatniejsze. A może prościej kupić MP3 playera z karty lub flasha, przynajmniej nie przeskoczy na wybojach. A co do jakości to skoro jeżdzisz po dziurach to po co Ci jakość ?

SławeK
  • #9 1417877
    ANTUAN
    Poziom 10  
    specjalnie po dziurach nie smigam nie moja wina ze nasze drogi sa uslane dziurami ale mimo wszystko dzieki za wypowiec. orjentujesz sie moze o co chodzi w obsludze Mp3 w radju JVC KD-SX841R pytanko skierowane do wszystkich ktorzy odwiedza ten temat pozdrawim

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio samochodowe JVC KD-SX841R w Toyocie Corolli, które przeskakuje na wybojach i szuka modelu o podobnej jakości, ale bardziej stabilnego. W dyskusji zaproponowano zastosowanie zmieniacza płyt CD, który po prawidłowym montażu (niekoniecznie w poziomie) eliminuje problem przeskakiwania. Zalecane jest również odpowiednie ustawienie zawieszenia samochodu, co wpływa na stabilność odtwarzania. Wspomniano, że zmieniacze JVC mogą być zbyt delikatne i plastikowe, a do radia JVC najlepiej stosować zmieniacze tej samej marki. Alternatywnie zasugerowano użycie odtwarzacza MP3 z kartą lub pamięcią flash, co całkowicie eliminuje problem przeskoków na wybojach. Nie podano konkretnego modelu zmieniacza, ale zasugerowano wybór fabrycznie nowego modelu z ostatnich lat, kompatybilnego z radiem. Poruszono także kwestie obsługi MP3 w modelu JVC KD-SX841R.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA