logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przełącznik DiSEqC AXINQ SPU21-02 nie przełącza między satelitami, co zrobić?

zbyszek.b 19 Kwi 2005 10:17 2034 4
REKLAMA
  • #1 1418347
    zbyszek.b
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    czesc wlasnie zalozylem sobie antene satelitarna z dwoma lmb aby dobierac dwie satelity na raz uzylem do tego natepujacych komponentow talez hirschman 80cm dwa dygitalne lmb 0,4db przelacznik DiSEqC 2 do 1 firmy axinq model spu21-02 oraz tuner hirschman csr 1500b ustawilem wszystko i mialem astre ale teraz mi to przelonczylo na druga satelite tam gdzie jest polonia i tvn,rai uno i niemam terz astry bo mi nie przelancza co moze byc zle zrobione w tym ukladzie czy mam za stary tuner za porady z gory dziekuje zbyszek.b

Jakbyś tak może po polsku napisał... Następnym razem pójdzie do kosza. Temat zmieniłem. H(k).
  • REKLAMA
  • #2 1419264
    artkoz3
    Poziom 17  
    Ocena: 27
    nie kojarzę tunera , ale sprawdź w ustawieniach sterownie diseqa i wybieranie odpowiednich konwerterów . Zakładamy oczywiścię , że zeza masz ustawionego prawidłowo. Najlepiej opisz jak to wykonałeś
  • REKLAMA
  • #3 1420661
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    Ocena: 24
    zbyszek.b napisał:
    tvn,rai uno i niemam też astry bo mi nie przelancza co moze byc zle zrobione....

Kolego a nie jest to czasem analogówka??? TVN przecież FTA idzie tylko analogowo. Jakim cudem ma działa diseqc na analogóce???
  • REKLAMA
  • #4 1420917
    _Zbyszek_
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    zbyszek.b : jeśłi tuner obsługuje przełącznik anten, to musisz go (tuner) skonfigurować, żeby wiedział na którym wyjściu jest który satelita. Jest to opisane w instrukcji obsługi.
    -MŁYNEK- : żadnym cudem :) rodzaj przekazu nijak sie nie ma do możliwości sterowania DiSEqC.
  • #5 1421112
    zbyszek.b
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Satelite ustawilem za pomoca urzadzenia do wyszukiwania satelity. Wedlug schematu ktory wyszukalem na forum Sat pod tytulem (ustawianie sat...? autorstwa Xan-dark elve). Na poczatku mialem cala astre a teraz mam tylko tvn polonie i pare innych zachodnich programow . Co do tunera jest on analogowy . Niestety nie mam do niego instrukcji obslugi, a w sieci nie moge znalesc takiej co do ustawien tego tunera to pokazuje mi ze mam dwa lmb. Wczoraj przynioslem inny tuner takze hirschmana model hit csr 601d(tez analogowy) i takze na poczatku mialem astre a potem tylko polskie programy jak wyzej oraz wyszukal mi jeszcze jeden polski program tv4 oraz dwa wegierskie .
REKLAMA