logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak umieścić dekoder nc+ w multiroom HD na tarasie?

scooby2000 08 Cze 2014 19:55 2451 10
REKLAMA
  • #1 13690441
    scooby2000
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam problem z umieszczeniem dekodera nc+.
    Telewizor ma być na tarasie tylko w sezonie letnim ale dekoder wolałbym, żeby był w środku.
    Tylko pojawia się problem ze zmianą kanałów.
    Może ma ktoś jakieś doświadczenia.
    Dodam, że usługa to multiroom i musi być HD.
    Dopuszczam jakieś fajne, schludne umieszczenie dekodera na zewnątrz w hermetycznej obudowie.
  • REKLAMA
  • #3 13690544
    scooby2000
    Poziom 10  
    Będzie na uchwycie na ścianie,a taras jest całkowicie zadaszony.
  • REKLAMA
  • #5 13690559
    scooby2000
    Poziom 10  
    No właśnie że nie mam takiej możliwości.Wiem że na wyspach na platformie SKY jest tzw.eye(oko)ale u nas tego nie ma
  • REKLAMA
  • #6 13690580
    Quer
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Ja tam bym się bał trzymać telewizor na dworze, w nocy może ktoś przyjść i go ukraść, ale my nie o tym. Zawsze na czas oglądania telewizora, można dekoder podłączyć na dworze, ustawić na jakimś stoliku czy półce, a jak już nie będziesz korzystał to zabrać go do domu :)
  • #7 13690632
    scooby2000
    Poziom 10  
    Znalazłem rozwiązanie.Samsung wypuścił na rynek Smart TV z wbudowanym tunerem satelitarnym,podłącza się tylko kartę nCAM.
    Zamykam temat
  • #8 13690665
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 13690678
    scooby2000
    Poziom 10  
    mihal2002 czy miałeś do czynienia ze smart tv samsung i kartą nCAM?Wiesz może jak to się sprawdza?
  • #10 13690862
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 17274935
    Kategggar
    Poziom 1  
    A myśleliście o obudoie do TV Viz-Art ? Jestem w trakcie urządzania tarasu i chodzi mi po głowie taka obudowa :) Mąż jest jak najbardziej zaaaa. Boję się, że TV bez takiej obudowy może długo nie wytrzymać, tym bardziej, że planujemy też w jego pobliżu postawić małe jacuzzi. Temat jak najbardziej do przemyślenia, ale chyba już wstępnie podjęłam decyzję :)
    Moderowany przez Olek II:

3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na umieszczenie dekodera nc+ w systemie multiroom HD na tarasie, gdzie telewizor będzie używany tylko latem. Istnieją obawy dotyczące ochrony dekodera przed warunkami atmosferycznymi oraz problem z zasięgiem sygnału do zmiany kanałów. Proponowane rozwiązania obejmują umieszczenie dekodera w hermetycznej obudowie na zewnątrz, podłączenie go na czas oglądania lub wykorzystanie telewizora Samsung z wbudowanym tunerem satelitarnym, który wymaga jedynie karty nCAM. Użytkownicy dzielą się również doświadczeniami z modułami i przedłużaczami sygnału pilota.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA