logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Thomson - po przełączeniu na AV przebija dźwięk

mavtm 20 Kwi 2005 15:28 2609 10
REKLAMA
  • #1 1422100
    mavtm
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam.

W telewizorze Thomson (model 21MG15ET) po przełączeniu na kanał AV lub AV-S przebija dźwięk z kanału z którego było przełączone.
    Jest to bardzo wkurzające.
    Z czym to może być związane? Czy można to w jakiś niedrogi sposób wyeliminować?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1422321
    unitra serwis
    Poziom 17  
    Proszę na dzień dobry odłączyć kabel EURO i sprawdzić czy to zjawisko dalej występuje ponieważ czasami się zdarza że usterka tkwi w niewłaściwej funkcji sprzętu dołączonego do owego OTV,

Eugeniusz.
  • #3 1424763
    mavtm
    Poziom 12  
    Tak się dzieje niezależnie od tego czy kabel EURO jest dołączony czy nie.
    Jak na kanale, z którego przełączone jest na AV jest jakiś program to przebija jego dźwięk, jeśli nie jest nic zaprogramowane to przebijają szumy, trzaski (trudno to określić)
  • REKLAMA
  • #4 1424889
    LEOVAS
    Poziom 2  
    Please!
    Załączniki:
    • Технический бюллетень IT2002-02.txt (1.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 1424954
    avs1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Mam na warsztacie model 14 MF 10 czassis TX 807 .Sprawdziłem i na AV też słychać fonie z "ostatniego " programu ale bardzo cichą.Czy twój model to tez płyta TX 807 Czy możesz mi podać nastawy w trybie serwisowym? Mój post jeden pod tobą.
  • #6 1427701
    mavtm
    Poziom 12  
    Witam
    Ten mój trup to TX807C. Może to taka ich przypadłość. Mam znajomą która kupiła podobny model, spróbuję przy okazji sprawdzić czy też się tak dzieje.

LEOVAS - pobrałem ten plik od Ciebie ale nie da się go odczytać, pojawiają się przedziwne znaczki i bynajmniej nie jest to język rosyjski.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 1429097
    wladek
    Poziom 22  
    Ocena: 42
    Na ostatnim programie wstaw wersję fonii francuską.
  • #8 1436311
    mavtm
    Poziom 12  
    wladek napisał:
    Na ostatnim programie wstaw wersję fonii francuską.

Bardzo chętnie, ale chyba nie bardzo rozumiem w jaki sposób.

Jeśli mógłyś mi to opisać będę happy.

Dzięki. Pozdrawiam
  • #9 1436463
    jani1
    Poziom 13  
    pod dowolnym nr. programu zaprogramuj [ kasze] z wersją francuzka i z tego programu przełączaj się na AV[.]
    jan
  • #10 1437090
    wladek
    Poziom 22  
    Ocena: 42
    Na ostatnim programie.
  • #11 1982155
    mavtm
    Poziom 12  
    jani1 napisał:
    pod dowolnym nr. programu zaprogramuj [ kasze] z wersją francuzka i z tego programu przełączaj się na AV[.]
    jan

Dziękuję serdecznie. Tak zrobiłem i jest ok. Choć z drugiej strony te Thomsony to jakiś bubel skoro trzeba tak kombinować, żeby na AV obejrzeć coś w spokoju.

Podsumowanie tematu

✨ W telewizorze Thomson model 21MG15ET po przełączeniu na kanał AV lub AV-S występuje problem przebijania dźwięku z poprzednio oglądanego kanału lub szumów, niezależnie od podłączenia kabla EURO. Podobne zjawisko zaobserwowano także w modelu 14MF10 z płytą TX807. Problem może być charakterystyczny dla serii z płytą TX807C. Rozwiązaniem jest zaprogramowanie na ostatnim oglądanym kanale wersji fonii francuskiej, co eliminuje przebijanie dźwięku po przełączeniu na AV. Procedura ta wymaga ustawienia odpowiedniej wersji dźwięku w trybie serwisowym lub programowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA