logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TOSHIBA Satellite L670D - Matryca miga po złożeniu laptopa, na zewnętrznym OK

lukgun 20 Cze 2014 11:46 1239 3
REKLAMA
  • #1 13724020
    lukgun
    Poziom 2  
    Matryca włącza się i wyłącza co ok. 1 sekundę, cyklicznie, czasem miga szybciej. Nie ma na to wpływu poruszanie matrycą czy kablem, więc nie wydaje mi się, żeby problem był związany z połączeniem. Na zewnętrznym monitorze wszystko jest ok. Dzieje się tak odkąd poskręcałem laptopa, jak uruchamiałem go rozkręconego to matryca działała normalnie, może uszkodziłem coś podczas składania go?
  • REKLAMA
  • #2 13724035
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    Wygląda na uszkodzenie matrycy, lub płyty na przyjściu do matrycy. Nie podłączyłeś czasem matrycy kiedy laptop miał zasilanie z sieci lub baterii ?
  • REKLAMA
  • #3 13724204
    lukgun
    Poziom 2  
    Możliwe, że podczas podłączania matrycy zapomniałem odłączyć baterię. Podejrzewam, że nie dam rady podłączyć matrycy z innego laptopa żeby sprawdzić w czym dokładnie jest problem. Mam HP Pavillion g7, możliwe jest, żeby matryca w nim miała takie samo złącze jak w Toshibie?
  • #4 13724236
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    Jeśli miałeś podpiętą baterię przy podłączaniu matrycy, to sprawa jest rozwiązana. Uszkodziłeś płytę na wyjściu sygnału do matrycy i stąd ten efekt.
    Potrzebny dobry serwis, co naprawi a nie popsuje bardziej.
REKLAMA