logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3650 i PC Suite na Windows XP - błąd połączenia przez IrDA USB

markopolo1 20 Kwi 2005 18:41 962 3
REKLAMA
  • #1 1422697
    markopolo1
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam!mam problem z PCsuite.pl do Nokii 3650,po zaistalowaniu w winXP irda na usb działa,połączenie jest,kiedy chcem przesłać obraz z noki do pc lub odwrotnie,przesyła i po chwili wywala błąd że tel.jest odłączony,czy są potrzebne do tego jeszcze jakieś biblioteki?może poleci mi ktoś program do komunikacji PC-Nokia3650 który działa porawnie pod winXP,pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 1423173
    Kolba44
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    witam.
    nokia pc suite powinna dzialac bez problemu...inne programy to mobile media browser lub oxygen phone manager
    pozdrawiam
    kolba44
  • REKLAMA
  • #3 1423719
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    mam taki sam problem z tym fonem :/// a po kablu to juz wogole nie wykrywa ....
  • #4 1424116
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    juz o tym było. co do irdy to kolejny raz zaprezentuje recepture wysłaną mi przez firmę nokia
    Cytat:

"witamy w Dziale Obsługi Klienta Nokia,

Uprzejmie informujemy, że najprawdopodobniej połączenie na podczerwień jest niestabilne.
    Proszę zmienić prędkość połączenia w Panelu Sterowania>Łącza bezprzewodowe>Sprzęt>Właściwości>Zaawansowane: typ urządzenia nadawczo-odbiorczego: Sigmatel 4000, VISHAY bądź VISHAY TFDS 6500, max. prędkość połączenia 115 200 bps.
    Ważną sprawą jest aby programy typu „Firewall”(Norton Internet Security, Panda, Zonealarm) były wyłączone, gdyż blokują one automatycznie porty co uniemożliwi komunikację.
    Sterowniki do portu podczerwieni powinny być zainstalowane w pierwszej kolejności, przed zainstalowaniem aplikacji PC Suite.
    Należy zresetować komputer po każdej zmianie ustawienia."

czy to cos pomoze nie wiem-sam uzywam oxygena-mniej mnie to nerwów kosztuje
REKLAMA