logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować USB IrDA Forever na Windows XP?

kurak18 20 Sie 2005 13:37 1233 9
REKLAMA
  • #1 1749635
    kurak18
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    czesc mam problem z tym usb irda nieiwem jak zainstalowac system mam xp wykrywa tela ale co dalej niewiem napisscie w menadzerze urzadzen jest napisane ze wszystko dziala w porzadku
  • REKLAMA
  • #2 1749667
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    To zależy jaki masz telefon. Jeśli to Nokia, to potrzeba MobiMB, albo Oxygena.
    No chyba że chcesz to na stronie Nokii jest PC Suite.
  • REKLAMA
  • #3 1749670
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    a jaki tel masz do skomunikowania? jak nokie to sciagasz ze strony noki pc suite ,instalujesz, wybierasz w opcjach przez co ma sie komunikowac i powinno działąc (to tak w skrócie )
  • #4 1749677
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Zapraszam na:
    ||
    \/
    http://www.gsm2pc.pl/ <=
    /\
    ||
    na tej stronie znajdziesz i programy i opis krok po kroku co robić!
  • #5 1749707
    kurak18
    Poziom 17  
    dzieki mam nokie 3650 kupilem irde podlaczylem do kompa irda firmy forever wykryla ją i pokazuje ze dziala spoko czasami pokazuej ze wykryto nowy komputer nokia 3650 czyli git i pokazuje czy chce przeslac cos do niej no to ja cos sle i podczas przesylu blad zaraz poszukam jak cos niebed wiedzial to napisze pozdro

Dodano po 22 [minuty]:

zainstalowalem oxygena ale mam problem jak daje connect the phone zeby mi go wykrylo to go niewykrywa :/

Dodano po 1 [godziny] 32 [minuty]:

wszytko juz dziala prawie jak nazlezy cos mi si eudalo przeslac do tela ale przez lacze bezprzewodowe w panelu sterowania i nic wiecej czasami samo rozlacza oxygen niedziala nieiwem co zrobic
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 1750278
    kurak18
    Poziom 17  
    spoko dziala wszystko juz prawie do konca udalo mi si eodpalic pc suite ale mam kilka pytan posiadam program smart movie przerabialemsobie teledyski i jak je wrzucic tak aby mi pc suite nieprzerabial ich na 3gp poniewaz wtedy musze go ogladac w one playerze przy gorszej jakosci gdzie je umiescic aby odtwarzal je smart movie?

Dodano po 5 [godziny] 22 [minuty]:

juz rozwiazalem wszystkie problemy z irda na usb tylko jedna rzecz mnie ciekawi dlaczego pc suite chodzi w miare dobrze a oxygen wogole? jeszcze jedno jak przesylam teledysk np4MB to podczas przesylu sie rozlacza czemu? jak temu zapobiec ?
  • #8 1751301
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Z IrDA na USB sa często kłopoty ze współpracą z programami. Ja mam teraz moduł podłączany do COM i skończyły się problemy.
  • #9 1776237
    sirozzy
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Wazne jest rowniez to zeby w systemie nie byly zainstalowane oba programy nafraz. (Oxygene i PC Suite) WinXp ma wtedy problem ktoremu z programow przydzielic lacze irda i najczesciej ani jeden nie pracuje prawidlowo. Uzywam Ma620 na USB i chodzi switnie z Oxygene. Pozdrawiam
  • #10 1978815
    kurak18
    Poziom 17  
    problem rozwiazany koncze temat

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył instalacji i konfiguracji adaptera USB IrDA Forever na systemie Windows XP do komunikacji z telefonem Nokia 3650. Urządzenie było wykrywane i działało poprawnie w Menadżerze urządzeń, jednak pojawiały się trudności z przesyłaniem danych. Zalecano użycie oprogramowania Nokia PC Suite lub Oxygen for Symbian do obsługi połączenia IrDA z telefonem Nokia. Wskazano, że instalacja obu programów jednocześnie może powodować konflikty i problemy z przydzieleniem łącza IrDA w systemie Windows XP. Użytkownik napotkał problemy z rozłączaniem się połączenia podczas przesyłania większych plików, co może wynikać z niestabilności połączenia IrDA na USB. Alternatywnie sugerowano użycie modułu IrDA podłączanego do portu COM, który zapewnia stabilniejszą współpracę z oprogramowaniem. Po zastosowaniu PC Suite i Oxygena oraz odpowiedniej konfiguracji połączenia większość problemów została rozwiązana, choć Oxygen działał mniej stabilnie niż PC Suite. Ostatecznie problem został rozwiązany i temat zamknięty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA