logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DIS 5830 - Jak wejść w tryb serwisowy i odczytać kody błędów?

zonkil 21 Cze 2014 14:31 64257 5
REKLAMA
  • #1 13727386
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Witam
    Panowie jak wejść w tryb serwisowy wyżej wymienionej zmywarki? Chciałem odczytać kody serwisowe. Ogólnie zmywarka nie startuje, nie pobiera wody. Próbowałem wejść poprzez naciśnięcie start/stop i załączenie. Wyskoczyło H3 i H6 dałem start i zmywarka się uruchomiła jakby robiła jakieś testy.

Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13729788
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 13761268
    Kane66
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    A wiecie może jak wejść w tryb serwisowy zmywarki Beko 6837? Od dłuższego czasu próby jej naprawy z lokalnym fachowcem nic nie dają, ale nie sprawdziliśmy kodu błędu w trybie serwisowym (normalnie zmywarka nic nie zgłasza). Zatem gdzie znajdę tabelę kodów dla tego urządzenia? Szukałem dwa dni, a dziś po napisaniu wiadomości... znalazłem ;)

Dla szukających w przyszłości:
    Tryb serwisowy w Beko 6837X - na wyłączonej zmywarce naciskamy START oraz przycisk tabletki/detergentu, trzymamy, drugą ręką włączamy zmywarkę. Po chwili zmywarka pokaże nam stare zanotowane błędy (historie), jeśli damy START przeprowadzi test i wykaże aktualny błąd.
    Wyjście z trybu:
    Należy wyłączyć zmywarkę.

Kodów nie mam (u mnie wyskakuje Er:2, a w historii były Er: 1 2 3 4 7, ale mogły się pojawić przy dłubaniu w zmywarce)...
  • REKLAMA
  • #4 13763856
    Kane66
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    Dla potomności:
    Błąd Er2 oznacza ogólny problem z poborem i rozdzieleniem wody.
  • REKLAMA
  • #5 13782105
    _Beny_
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Witam serdecznie.
    Wlasnie padla mi zmywarka - Beko DIS 5830 - cos jakby nie pobierala wody, buczy. Wszedlem w tryb serwisowy - pokazal sie blad 1F. Nie moge znalezc na necie listy kodow bledow - moze ktos pomoze?

Zmywarka rok po gwarancji, no prawie 2 (ma juz 4 lata). Da rade to naprawic samemu, czy trzeba wzywac serwis i zaplacic pare stowek?

Pozdrawiam i czekam na pomocna dlon od Forumowiczow:)
  • #6 13782142
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA