logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór odtwarzacza Blu-ray z obsługą SACD i DVD-Audio do 1500 zł

piotrek_84 21 Cze 2014 17:42 993 5
REKLAMA
  • #1 13727959
    piotrek_84
    Poziom 9  
    Witam ponownie, tym razem chciałbym się was poradzić kupna odtwarzacza blu ray który wspierał by również audio. Trochę czytałem na różnych forach ale dalej jest niepewność. Mój budżet to powiedzmy do 1,5 tys. Dobrze by był jakby też wspierał formaty DVD-Audio i SACD z plików iso co wiąże się również z CINAVIA. Dobrze aby jej nie było albo żeby aż tak nie utrudniała życia. Od razu wspomnę że nie chce kupować osobno odtwarzacza CD i blu ray ponieważ chciałbym ograniczyć miejsce. Na oku mam kilka odtwarzaczy:
    Yamaha BD-S1065 lub 1020
    Pioneer BDP-450
    Philips BDP9600
    Co o nich myślicie, może ktoś je ma i się wypowie albo co jeszcze polecacie??
    Na koniec wspomnę że będzie to współpracować z Oknyo 626 i kolumnami Audio Pro.
  • REKLAMA
  • #2 13754693
    k52
    Poziom 32  
    Ocena: 179
    Pioneer ma dobry dźwięk, obraz, cicho pracuje bo ma jak to pioneer dobry napęd, jednak ma mały minus, są tylko wyjścia cyfrowe tzn. 2 hdmi i coaxial, bez tzw.chinchy.
  • REKLAMA
  • #3 13758639
    piotrek_84
    Poziom 9  
    k52 napisał:
    Pioneer ma dobry dźwięk, obraz, cicho pracuje bo ma jak to pioneer dobry napęd, jednak ma mały minus, są tylko wyjścia cyfrowe tzn. 2 hdmi i coaxial, bez tzw.chinchy.

Dzięki za opinie. No właśnie przydało by się wyjście stereo. Tylko czy odtworzę na tych odtwarzaczach nie ory krążki dvd audio?. Funkcje internetowe itp mnie nie interesują
  • REKLAMA
  • #4 13759138
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Żaden odtwarzacz nie gwarantuje odtwarzania pirackich płyt. Największe szanse daje sprzęt niemarkowy. Proszę kupić oryginalne płyty i nie będzie problemu.
  • REKLAMA
  • #6 13764848
    piotrek_84
    Poziom 9  
    RMS.pl napisał:
    Rozejrzyj się za używanym Oppo lub Cambridge 751

Sprzęt tej klasy nawet używany kosztuje sporo ponad moje możliwości, ja celuje w sprzęt w okolicach 1,5tys bo tyle mogę wydać na BD dlatego pytałem o te co wymieniłem na początku ewentualnie jeszcze jakieś inne które by spełniały moje wymagania.
REKLAMA