Bezpiecznik główny od zasilania w gniazdkach.
Zablokowane mam również drzwiczki. Po odłączeniu wtyczki od zamka nie ma zwarcia, pralka włącza sie, ale nie startuje, nie ma charakterystycznego "pyknięcia" a drzwi są nadal zablokowane.
Właśnie chodzi o to że "prawdopodobnie". Przypuszczam że też jest w tym problem ale chce sprawdzić czy na 100% jest zamek do wymiany. Nie wiem miernikiem gdzies zmierzyć czy coś?
Był majster, ocenił że zwarcie poszło od blokady dźwiczek i uszkodził się moduł zasilający. Nówka sztuka kosztuje około 500zł. I teraz mam pytanie czy da się jakoś naprawić ten uszkodzony? Może jednak nie ma potrzeby wymieniać całego?
✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Electrolux EWS 125210 A, która wyłącza bezpiecznik po podłączeniu do prądu. Po odłączeniu zamka drzwi pralka włącza się, ale nie startuje, a drzwi pozostają zablokowane. Użytkownicy sugerują, że przyczyną może być uszkodzona blokada zamka lub zwarcie w grzałce lub silniku. Po ocenie fachowca stwierdzono, że zwarcie mogło uszkodzić moduł zasilający, którego wymiana kosztuje około 500 zł. Użytkownik pyta o możliwość naprawy uszkodzonego modułu. Wygenerowane przez model językowy.