logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który router wybrać: Innbox V41 czy Netia Spot dla internetu Max 50?

Gottfryd 23 Cze 2014 12:37 2067 2
REKLAMA
  • #1 13733414
    Gottfryd
    Poziom 1  
    Podpisałem umowę w Netii na internet Max 50. Z umowy wynika że powinienem dostać Netia Spot. Jednak przysłali mi Innbox V41 VDSL2 Home Gataway. Po zadzwonieniu na dział techniczny pani mi powiedziała, że powinienem dostać Netia Spot. Tylko żebym zgłosił nie do technicznego ale ogólnego, czy jakoś tak, nie ważne. Po zgłoszeniu tam inna pani mi powiedziała że nie ma pomyłki, że dostałem modem VDSL, bo taki będę miał internet, mniej więcej. Jak się zapytałem czy ten Innbox jest lepszy od Netia Spot, to powiedziała że tak. I teraz pytanie. Robią mnie w konia i próbują mi wcisnąć gorszy sprzęt niż było w umowie, czy rzeczywiście mają rację. Umowa wchodzi w życie dopiero 1 lipca, więc na razie i tak nie mam możliwości sprawdzenia jakości czy też wielkości transferu. Walczyć z nimi o tą Netia Spot, czy zatrzymać tego Innboxa? Które urządzenie jest lepsze? Generalnie mam tylko komputer stacjonarny i na razie nie zamierzam mieć telefonu, laptopa, ani innego kompa. Na skantarku wyszło mi dla mojego adresu : Tylko internet : Usługa dostępna .<br/>Maks. prędkość ściągania VDSL=60 Mbit/s; ADSL=14 Mbit/s. Ja się zupełnie nie znam, a może warto powalczyć?
  • REKLAMA
  • #2 13733439
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie warto - dostałeś lepszy sprzęt.
  • #3 13744812
    ajvens
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Trzeba by było sprawdzić dokładnie umowę i w tedy powiedział bym Ci czy dostałeś prawidłowy sprzęt. Jeśli chcesz to podeślij mi jej numer na pw bedzie miał format w stylu 5119/14/CMA/11111 coś takiego, a co do sprzętu dostałeś lepszy sprzęt
REKLAMA