logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Javę w najnowszej Operze na Windows 8?

bomba88 25 Cze 2014 21:29 8652 9
REKLAMA
  • #1 13741882
    bomba88
    Poziom 9  
    Witam.
    Niedawno miałem reinstalkę Windoswa 8. Ściąganie i wgrywanie darmowych programów szło dobrze, dopóki nie doszedłem do spróbowania zainstalowania Javy pod Operą.

Oby dwa programy to najnowsze wersję, szukałem wszystkich pomocy w sieci i ciągle znajduję te do starszych (pod windowsa 7, opere sprzed 3 lat i javy).

Jak ma któś pomysł jak zainstalować wtyczkę by działała będę wdzięczny za każdą sugetię, bo ja już mam straciłem cierpliwość...
  • REKLAMA
  • #3 13742046
    bomba88
    Poziom 9  
    Niby tak. Ale jak chce uruchomić nawet głupiego jawa'owego backgammona to mam taki komunikat
    -->8--

totalny Sajgon- usuwałem jawę, przeglądarkę reinstalowałem i ciągle to samo :/
  • REKLAMA
  • #4 13742129
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    W ustawieniach Opery plugin javy masz wlaczony? Jakie dodatki masz zainstalowane? Po wylaczeniu AdBlock'a cos sie zmienia?
  • #5 13742149
    bomba88
    Poziom 9  
    Po wyłączeniu adblock'a ciągle ten sam komunikat.
    Javę mam wszędzie włączoną (w ustawieniach internetowych, operze oraz z samych ustawieniach javy), ale w pluginsach wogóle jej nie ma...
  • REKLAMA
  • #7 13742285
    bomba88
    Poziom 9  
    zaraz odinstaluje i ponownie sciągnę
    Załączniki:
    • FRST.txt (97 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Shortcut.txt (26.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 13742399
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Dales prawie pusty plik FRST.txt, do tego brak addition.txt. Utworz logi jeszcze raz.
  • #9 13742474
    bomba88
    Poziom 9  
    Odinstalowałem operę, usunąłem folder, następnie zainstalowałem ją raz jeszcze a java jak nie działała, tak nie działa.
    Załączniki:
    • Shortcut.txt (25.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (93.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (36.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #10 13742507
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Odinstaluj Norton Internet Security i sprawdz czy java nadal nie dziala.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją Javy w przeglądarce Opera na systemie Windows 8. Po reinstalacji systemu i przeglądarki, Java nie działa pomimo jej włączenia w ustawieniach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że nowa wersja Opery, oparta na silniku Chrome, nie wymaga dodatkowej instalacji Javy, a także zalecają sprawdzenie ustawień wtyczek oraz wyłączenie AdBlocka. Użytkownik odinstalował i ponownie zainstalował Operę, ale problem nadal występuje. Pojawia się również sugestia, aby odinstalować Norton Internet Security, co może wpływać na działanie Javy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA