logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 - biały ekran po włączeniu i brak reakcji, co robić?

Kamlo 21 Kwi 2005 15:35 1729 16
REKLAMA
  • #1 1425023
    Kamlo
    Poziom 14  
    Mam samsunga c100 w którym po włączeniu, wyświetlacz włącza sie na biało, włącza sie podswietlanie i telefon pisknie. i dalej nic. Nie znam chistori telefonu ale chciałbym sie dowiedzieć co mu jest i jak da sie go naprawić.
    I czy ktoś juz sie z takim czyms spotkał. DZiĘkI
  • REKLAMA
  • #2 1425056
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 1425065
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    opisz dokłądnie to pisknięcie .,
    próbowałeś może włożyć do niego kartę bez kodu pin .
    Może tylko LCD jest uszkodszony
  • #4 1425245
    Kamlo
    Poziom 14  
    Wogule nie wkładałem karty ponieważ powinno się pokazać np.: „Włóż kartę sim” a u mnie biały ekran. Pisknięcie jest krótkie coś w stylu uruchamiania komputera, a o co chodzi z tą kąpielą.
  • REKLAMA
  • #5 1425280
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 1425289
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    poleala bym zmienic soft i zrobic reset mmi a jesli nie masz box'a tornado podobnego wowczas musisz zalozyc flesh naprawczego....
  • REKLAMA
  • #7 1425295
    Kamlo
    Poziom 14  
    Niestety nie da sie próbowałem wiele razy z tą kartą. A takie przeczyszczenie spyrytuskiem to metoda sprawdzona. bo jakoś tak nie jestem przekonany ze przez przeczyszczenie może coś zadziałać. a sie nie zepsuć
  • REKLAMA
  • #8 1425304
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 1425324
    Kamlo
    Poziom 14  
    Oczywiście ze spróbuje. Ale gdyby nie pomogło, czy to moze być wina softu bo słyszałem ze w samsungach często siada soft.
  • Pomocny post
    #10 1425336
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 1425367
    orczxc
    Poziom 29  
    nie sam soft tylko wtych modelach sa klopoty z pamiecia fona ... wowczas trzeba zrobic reset mmi albo wgrac flash który wyczysci ta pamiec....
  • #12 1425371
    HackWir
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Czy naprawiłeś swój problem, a jeśli nie to jak tel się zachowuje podczas podłączenia ładowarki i czy rozbierałeś go by dobrać się do łączenia wyświetlacza
    Narka
  • #13 1425381
    Kamlo
    Poziom 14  
    Dzięki za pomoc a teraz zmienię nieco temat czy wytłumaczył byś mi o co chodzi z tymi kablami typu Flasch typy data ponieważ kupiłem kabel com. I jak bys mógł podrzucić jakieś linki do programów na c100 np: Tornado napisz poprostu jak wgrać nowego Flescha i czym.
  • #14 1425383
    orczxc
    Poziom 29  
    musisz miec flasher do c-100 i kabelke flash nie wiem jaki kabelek kupiles....
  • #15 1425388
    Kamlo
    Poziom 14  
    Narazie zbieram cenne info aby potem dobrać sie do niego i go naprawić. jak zrobić ten reset mmi lub skąd wziąść ten flesch. bo zaczyna mi sie to podobać.Jak naprawie napewno dam znać.

Dodano po 2 [minuty]:

TEn kabelek kupiłem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48055667

Dodano po 11 [minuty]:

Aby sfleschować ten telefon potrzebny jest Kabelek typu flasch i specjalny program czy tak jak tak to jaki. Dzięki
  • #16 1545802
    chix
    Poziom 11  
    Witam.Nie wiem czy powinienem robic tu reklame ale na drupik.yum.pl jest sporo info o sam c100. mozna tam znalezc doslownie wszystko. Milej lektory. Pozro
  • #17 1979658
    Kamlo
    Poziom 14  
    Niestety telefon mi sie nawet nie sfleszował, na nic nie reagował ale dzięki za zainteresowanie temat Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Samsung C100 po włączeniu wyświetla biały ekran, podświetlenie działa, a telefon wydaje krótki dźwięk startowy, lecz nie reaguje dalej. Możliwe przyczyny to uszkodzony wyświetlacz LCD lub problemy z oprogramowaniem (softem), które w modelach Samsung C100 często powodują błędy pamięci telefonu. Zalecane działania diagnostyczne obejmują włożenie karty SIM bez kodu PIN, aby sprawdzić reakcję telefonu, oraz fizyczne oczyszczenie płyty głównej, np. kąpiel w alkoholu izopropylowym lub spirytusie z użyciem szczoteczki, co może usunąć zanieczyszczenia i poprawić styki. W przypadku problemów z softem sugerowano wykonanie resetu MMI lub wgranie nowego oprogramowania (flash) za pomocą specjalnego kabla typu flash i odpowiedniego programu, np. Tornado. Jednak próby flashowania nie powiodły się, a telefon nie reagował na te operacje. Dodatkowo poruszono kwestie doboru kabla do flashowania i dostępności oprogramowania. Ostatecznie problem nie został rozwiązany, a telefon pozostał nieczynny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA