logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer z MSI H81M-E33 nie restartuje się, monitor w standby, wiatraki działają

lolwat 02 Lip 2014 20:01 1191 2
REKLAMA
  • #1 13762255
    lolwat
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Konfiguracja:
    płyta MSI H81M-E33
    proc G1840
    zasilacz Corsair VS350
    ram Goodram 4GB
    dysk Seagate 500GB SATA
    system WIN7HP

W dużym skrócie: Nowo złożony komputer nie restartuje się.

Po wciśnięciu opcji restartu komputer przestaje przesyłać obraz do monitora (monitor przechodzi w standby) ale wszystkie wiatraki się kręcą, dysk pracuje. Problem pojawia się zarówno przy próbie restartu wywołanej z biosu jak i z systemu operacyjnego. Przy całkowitym wyłączaniu nie ma tego problemu.

Do tej pory sprawdziłem już podłączenie wszystkich pinów do płyty głównej, resetowałem bios, aktualizowałem bios, szukałem czegokolwiek związanego z ACPI (jest tylko sygnalizacja diodą ciągła/miganie) wyłączyłem hibernację w win7. Póki co bez efektu.
    Dlatego też będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi czym jeszcze może to być spowodowane.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13762581
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 13763133
    lolwat
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Wielkie dzięki, szukałem co prawda info na zagranicznych stronach ale jak widać fraza nie ta.
    Problem rozwiązany, dla wszystkich przyszłych poszukiwaczy rozwiązania trzeba po prostu zrobić update biosu razem z ME (i nie dostać zawału w chwili gdy komputer podczas update'u przy 49% automatycznie robi reboot).
REKLAMA