Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes Actros - Brak światła pozycyjnego tylnego lewego

Rzexxnik 03 Lip 2014 21:09 2784 11
  • #1 03 Lip 2014 21:09
    Rzexxnik
    Poziom 16  

    Witam.
    Problem dotyczy Mercedesa Actrosa WDB9302031K967294.
    Nie mam światła pozycyjnego lewego tylnego. Wiem , że steruje tym tylny moduł ramowy HM. Potrzebuje znać konkretny pin oraz oznaczenie kostki. Czy może ktoś pomóc?

    0 11
  • #2 03 Lip 2014 21:36
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Z pamięci? Jutro rano tak. A po kolorze przewodu, często siadają kable nawet na prostym odcinku i w 2 letnich MP4 ;p

    2
  • #3 03 Lip 2014 22:44
    Rzexxnik
    Poziom 16  

    Jeśli jutro rano mi pomorzesz to będzie super. Będę to auto miał do wieczora więc będę wdzięczny za taką informację

    0
  • #4 04 Lip 2014 08:38
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Kostka X4 pin 5

    2
  • #5 04 Lip 2014 08:54
    Rzexxnik
    Poziom 16  

    Oooo, to ja sprawdzałem ten PIN i nie wychodzi wogóle z niego prąd. Prąd mi wychodzi z Pinu 8 11 i 13, a z 5 nie wychodzi. Czyli co , może być uszkodzony moduł?

    0
  • #6 04 Lip 2014 09:22
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Instalację sprawdziłeś na ewentualne zwarcia ?

    1
  • #7 04 Lip 2014 10:16
    Rzexxnik
    Poziom 16  

    Tak instalacja sprawdzona. Podaliśmy prąd na pin 5 i elegancko pozycja świeci. Niestety z modułu nie wychodzi nic. Więc moduł do naprawy. Jak już będzie po naprawie to napiszę. Dziękuję wszystkim za pomoc

    0
  • #8 04 Lip 2014 11:38
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Zasterowanie ręczne też nic? Jaka usterka? Przerwa zwarcie do plusa czy do masy?

    0
  • #9 04 Lip 2014 23:13
    miler80
    Poziom 34  

    Może żarówki 10W albo i większe włożone, mają być dwie po 5W. Ten moduł rzadko się psuje na tą uterkę.

    1
  • Pomocny post
    #10 05 Lip 2014 21:05
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    miler80 napisał:
    Może żarówki 10W albo i większe włożone, mają być dwie po 5W. Ten moduł rzadko się psuje na tą uterkę.

    Dość często 1 na 100
    A żarówki maja być wszystkie po 10W bo inaczej będzie usterka o przepalonej żarowce. Tak jest we wszystkich Actrosach MP2 i 3
    W nowych MP4 są 5W!

    0
  • Pomocny post
    #11 05 Lip 2014 22:11
    tolo
    Poziom 33  

    Moduł do naprawy, zdarzyło mi się naprawiać te moduły.

    2
  • #12 06 Lip 2014 11:47
    Rzexxnik
    Poziom 16  

    Moduł naprawiony. Problem leżał w samym module. Światełka teraz działają jak należy.

    1