Chciałbym Ci pomóc, bo wiem na 100%, że tablet jest do przywrócenia do stanu fabrycznego.
A to, że sprzęt typowo chiński i nieliczny i nawet w serwisie OVERMAX nie posiadają poprawnej (nawet w 90%) instrukcji (posiłkują się innymi, które nie do końca bez odpowiednich sterowników działają).
Bez Twojego zaangażowania w dociekaniu, jakie sterowniki są niezbędne do zainstalowania w PC, które wykryją i obsłużą urządzenie/sprzęt podłączany do portu USB, pomoc innych będzie zmarnowana.
Trzeba wiedzieć, a jak nie, to się dowiedzieć na jakiej platformie zbudowany jest nasz tablet, jaki ma procesor - według danych producenta: procesor - MediaTek MTK8312.
3. SP_MDT_exe_v3.1304.00.00
4. SP_Drivers_v1.5
znany i popularny również jako CDC Serial Android (utrudniona instal. na WIN 8.1).
W punkcie 2 jest problem z certyfikatem sterownika i w WIN 8.1 , 8.0 - jest trochę pracy z tym. trzeba wyłączyć na czas instalacji, sprawdzanie certyfikatów sterowników.
Sposób instalacji owego sterownika VCOM pod WIN 8.1 WIN 7 - tu -
http://thetechnolyte.blogspot.com/2014/04/installing-vcom-drivers-in-windows-81.html
Poza tym, zainstalować wszystkie sterowniki i instalki z paczki OVERTIS mimo, że nie znam wszystkich szczegółów z tej paczki, to od nadmiaru zainstalow. sterowników itp w systemie nic się nie zmieni, a przypadkowo, prawidłowo podłącz. sprzęt na pewno się zainstaluje, jeśli zostanie podłączony.
Podczas podłączenie tabletu (kabel USB) do PC z wciśniętym przyciskiem VOL- , należy mieć uruchomiony wcześniej program SPMultiPortFlashDownloadProject.exe z katalogu SP_MDT_exe_v3.1304.00.0 (z VERTIS)
Ja miałem otwarte w tym samym czasie również okno menadżera urządzeń, i po pierwszym, bądź drugim razie uruchomienie tabletu z kombinacją wciśniętego przycisku VOL zauważyłem, że dodatkowo "coś" jakieś nowe "urządzenie" się doinstalowało.
W mgnieniu oka, program do aktual. oprogramow. OVERTIS, który już był wcześniej uruchomiony, i miał podane przeze mnie wszystkie wytyczne , zgodnie z instrukcją otrzymaną od serwisu OVERMAX, nagle zaczął proces wgrywania oprogramowania do tabletu.
Dodam istotne informacje:
Ekran tabletu powinien być całkowicie wyłączony, "czarny", nieaktywny, na żadnym etapie wgrywania, nie powinno pojawić się:
1. Menu Recovery (SOFTware - android w tym wyd.) (odzyskiwanie i przywracanie systemu ANDROID)
2. Menu China - menu systemowe (FIRMware), samego urządzenia - zawiera same znaki chińskie (pop. nazywane domki i krzaczki)
(dla ambitnych, zdania można w google przetłumaczyć i skorzystać z owego funkcjonalnego, firmowego oprogramowania do testowania poprawności działania poszczególnych podzespołów urządzenia) .
W załączniku dodałem sterownik Mediatek Preloader VCOM USB Android
Sterownik USB służący do komunikacji (m.in tego modelu urządzenia z tym procesorem) [zdanie poprawione]