logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór taniej pompy do studni 10 m, lustro wody 7 m, podlewanie ogrodu 15 m wąż

kubaSRC 07 Lip 2014 22:49 5277 4
REKLAMA
  • #1 13776549
    kubaSRC
    Poziom 1  
    Witam forumowiczów.

Mam studnie głęboką na 10 m a lustro wody zaczyna sie na ok 7m. Mam zatem pytanie jaką pompe kupić( nie drogą) by poradziła sobie z takim słupem wody. Chce użyć jej do podlewania ogrodu. Dodam ze chce wyprowadzić wąż z pompy jakieś max 30 cm za studnie a resztę podpinać sie wężem ogrodowym mającym ok 15m.

Pozdrawiam !!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13776905
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Ocena: 558
    Miałem taką pompę, ciśnienia za rewelacyjnego to ona nie daje, i padła po pół roku...
  • REKLAMA
  • #4 13778125
    Karol_KrK
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam. Ja używam takiej pompy z wysokim podnoszeniem firmy MALEC - LIFT 40
    Nie spodziewałem się cudów, ale jestem naprawdę zadowolony
  • #5 14905857
    bodex11
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Zakupiłem 3 lata temu pompę NUREK kd 750 jak na foto, niestety jej czas dobiegł końca ( prawdopodobni z mojej przyczyny-poziom w studni się znacznie obniżył), i na dniach byłem zmuszony zakupić następną ,która miała napisane większe parametry MGPN-110 i to skłoniło mnie do zakupu.Po zamontowaniu i sprawdzeniu stwierdzam że model kd 750 był zdecydowanie lepszy .Pompa już wzrokowo jest nieco większa od modelu MGPN-110 ,posiada dłuższy przewód zasilający około 10 m,wydaje mi się że i większe ciśnienie-a powinno być znacznie odwrotnie .W modelu MGPN-110 stwierdzam że producent po prostu mnie oszukał :przewód około 6 m -miało być 10 m ,a (długość sznurka do zawieszenia pompy się jedynie zgadza 11 m) ,co do mocy i ciśnienia jak i słupa wody to wątpię.Tak że mogę polecić z czystym sercem model kd 750 do podlewania ogrodu. A model MGPN-110 jestem zmuszony oddać i zakupić sprawdzony kd 750.

Wybór taniej pompy do studni 10 m, lustro wody 7 m, podlewanie ogrodu 15 m wąż
REKLAMA